Metodica si Echipament Special pentru Ascutirea Continua a Frezelor Melc Fredascon

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Frezele melc modul de tip "Fredascon" au dintii individuali din otel rapid, sau armati cu placute din carburi metalice, montati pe corp in alezaje conice situate pe elicea directoare a melcului-scula.
Preocuparile permanente pentru perfectionarea constructiei acestor scule au condus la inlocuirea operatiei de detalonare, dificile si costisitoare, printr-o rectificare continua a suprafetelor de asezare ale dintilor frezei melc [3].
Din punct de vedere tehnologic, solutia ascutirii continue a dintilor demontabili fixati in alezaje conice este posibila in urmatoarele variante:
- direct pe corpul frezei melc modul, prin rectificare elicoidala a fetelor de asezare ale dintilor pozitionati pentru ascutirea continua;
- separat de corpul sculei, pe dispozitive speciale, prin rectificare continua a fetelor de asezare dupa suprafete de revolutie (conice, cilindrice, hiperbolice etc.) sau plane.
Variantele perfectionate de freze melc modul cu dinti decalati de tip "Fredascon" ofera posibilitatea profilarii taisurilor prin ascutire elicoidala a fetelor de asezare laterale si de la varf dintr-o singura pozitionare a dintilor pe corpul de lucru datorita dezaxarii alezajelor conice fata de planul axial al sculei, eliminandu-se utilizarea masinilor unelte speciale de detalonat si de ascutit scule provenite, de regula, din import. Generarea continua a suprafetelor de asezare ale dintilor, direct pe corpul de lucru al frezei melc, se face prin rectificare elicoidala utilizand scule abrazive profilate.
In ipoteza lipsei utilajelor de detalonat, profilarea dintilor frezei se poate face pe masini de rectificat sau de ascutit universale, folosind dispozitive speciale prevazute cu alezaje conice pentru pozitionarea simultana a mai multor dinti fata de corpul abraziv.
Pentru realizarea operatiei de ascutire continua a dintilor demontabili ai frezelor melc de acest tip, au fost proiectate si executate dispozitive speciale adecvate.
Ascutirea continua a dintilor demontabili in acest caz necesita aducerea fetelor de asezare pe suprafete de revolutie. Dupa rectificare, prin readucerea dintilor in pozitia de lucru pe corpul frezei melc, se obtin geometric unghiurile necesare la aschiere si profilul corespunzator al taisurilor active.
2. Ascutirea continua a dintilor frezei melc cu suprafete active plane
Rectificarea plana a fetelor active ale dintilor individuali ai frezei melc modul pe dispozitive de ascutire tip lineal (fig.1) asigura cresterea preciziei geometrice a profilului generat datorita faptului ca muchiile de aschiere rezulta riguros rectilinii.
Dispozitivul de ascutire, prevazut cu locasuri conice pentru fixarea simultana a unui set de dinti care echipeaza freza melc modul, permite generarea fetelor de asezare laterale si de la varf prin rectificari plane dintr-o singura pozitionare, asemanator profilarii cutitelor pieptene de mortezat dantura rotilor dintate.
Fig. 1 Ascutirea continua a dintilor cu suprafete active plane
Unghiurile de asezare active apar geometric prin montarea dintilor pe corpul de lucru al frezei cu fetele de degajare orientate perpendicular pe elicea de divizare a melcului-scula.
3. Ascutirea continua a dintilor frezei melc dupa suprafete conice
Profilarea dintilor prin rectificari conice ale suprafetelor de asezare de la varf si laterale pe dispozitive de rotatie, realizate dupa principiul frezelor frontale cu dinti demontabili de tip Romascon (fig. 2), necesita trei pozitionari diferite. In urma ascutirii continue prin acest procedeu, cu toate ca se obtin unghiuri de asezare relativ mari, este necesara corectarea modificarii profilului taisurilor la fiecare reascutire ulterioara a dintilor pe fetele de degajare.
Unghiul de asezare realizat prin ascutire intr-un punct M, situat pe muchia aschietoare a taisului lateral al dintelui,este dat de relatia: 
(1)
in care: a este dezaxarea dintilor fata de planul axial al dispozitivului de ascutit;
h - suprainaltarea varfului dintelui fata de planul axial al locasului de fixare; 
Ra - raza cercului descris de punctul M in timpul ascutirii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metodica si Echipament Special pentru Ascutirea Continua a Frezelor Melc Fredascon.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!