Metode si Aparate Folosite la Verificarea Alternatorului

Extras din referat Cum descarc?

Metodele, procedeele si aparatele folosite pentru ferivicarea alternatoarelor pe standul de incercari, cat sip e automobile in stare montata sau demontata pe elementele componente sunt,in general,aplicabile pentru toate tipurile de alternatoare, deosebindu-se doar prin modul de conectare in cadrul instalatiilor folosite pentru verificari (sau pe automobile) si prin valoarea instalatiilor constructive, functionali si de control.
Avandu-se in vedere varietatea mare e tipuri constructive de alternatoareauto existente in present, pentru ususrarea intelegerii problemelor ce se vor prezenta, se va lua ca model alternatorul cu exitatie electromagnetica tip G-221.
1.Verificarea alternatoarelor pe stand
Standul pentru verificarea alternatoarelor este revazut cu electromotor cu turatie variabila, ampermetru cu scara pana la 50 A,baterie de acumulatoare, rheostat de 100 A cu rezistenta variabila de la 0,2 pana la 20 ? si voltmetru cu scara pana la 20 V.
a.Verificarea starii infasurarilor
- Starea infasurarii rotorului, in ceea ce priveste continuitatea, evetualele scurtcircuite in spire, gradul de rodare a periilor pe inelele colectoare, se verifica pe stand , fara demontarea alternatorului masurandui-se dynamic (respective - in functiune) rezistenta intre borna '67' (excitatie) si masa aternatorului (fig.10.31)cu ajutorul ampermetrului si voltmetrului, rotorul etse antrenat cu o viteza de rotatie de 500 rot/min.
- Masurarea rezistentei pe fiecare infasurare de faza a statorului.
Pentru efectuarea acestii operatii se desfac capetele inceputurilor de faza de la grupuldiodelor redresoare.rezistenta se masoara intre fiecare inceput de faza si borna centruluistelei (fig. 10.32); raportul intre tensiunea exprimata in volti - masurata cu mare precizie - si curentul in ampere consumat de infasurare , da rezistenta in ohmi.
Valoarea acestor resitente trebuie sa corespunda valorilor prezentate in tabelul 17.3 .
Starea infasurarii statorice si a diodelor s emai poate verifica cu ajutorul adoua becuri de 3 W fiecare, conectate in montajul prezentata in figuta 10.32
In situatia cand atta starea infasurarilor statorice c6t si a diodelor,sunt bune , cele doua becuri - in timpul functionarii alternatorului - trebuie sa lumineze cu aceeasi intensitate si invers.
Fig. 10.31. Montajul si conexiunile electrice pentru masurarea rezistentei electrice a infasurarii rotorului:
1-alternator
2-ampermetru
3-bateria de acumulatoare
4-voltmetru


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode si Aparate Folosite la Verificarea Alternatorului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!