Mercedes Benz

Extras din referat Cum descarc?

Mercedes-Benz (adeseori scurtat ca Mercedes) este o marca germana consacrata de automobile, autobuze, camioane si auto trenuri rutiere, proprietate a companiei pe actiuni DaimlerChrysler AG (cunoscuta inaintea fuziunii sale cu Chrysler, ca Daimler-Benz). 
Mercedes-Benz este al doilea mare producator de vehicule de lux la nivel mondial.
Karl Benz a infiintat, in 1883, Benz & Co. Rheinische Gasmotoren-Fabrik, care a fuzionat cu Daimler-Motoren-Gesellschaft in 1926, pentru a constitui Daimler-Benz AG. Alaturi de Benz, un rol important a jucat sotia sa, Bertha Benz, impreuna cu fiii sai Eugen si Richard.
Istoria Mercedes-Benz apartine unor oameni care s-au dedicat unui vis al mobilitatii absolute. Astfel, alaturi de Karl si Bertha Benz, personalitati precum Gottlieb Daimler, Wilhelm Maybach, Emil Jellinek si fiica sa Mercedes au jucat un rol major in povestea de succes numita Mercedes-Benz. 
La 29 ianuarie 1886, Karl Benz depunea la Berlin o cerere de brevetare a autovehiculului sau cu trei roti. 
De atunci, ziua respectiva a fost considerata ziua oficiala de nastere a automobilului.
In acelasi timp cu Benz, Gottlieb Daimler dezvolta primul automobil cu patru roti. In acest fel, in mod independent unul de celalalt, parintii fondatori ai companiei Daimler AG si ai marcii Mercedes-Benz au pus bazele tuturor autoturismelor, autovehiculelor comerciale si autobuzelor de astazi.
In cadrul Mercedes-Benz, conceptele auto pioniere si experienta avansata a design-ului au cea mai indelungata traditie. Design-ul autovehiculului cu trei roti indica faptul ca a fost deschis un nou capitol al mobilitatii. Cele trei linii ale patentului reprezinta materializarea unor abilitati ingineresti autentice. 
Repere istorice ale design-ului Mercedes-Benz: 
1886 -- Cu autovehiculul patentat cu motor cu operare pe benzina, Karl Benz creeaza primul automobil din lume.
1901 -- Mercedes 35 hp stabileste un design independent pentru autovehiculul motorizat si este vazut ca prima masina a erei moderne. Radiatorul in forma de fagure, organic integrat in design, devine o caracteristica definitorie a brandului.
1906 -- Compania Daimler Motor din Unterturkheim inaugureaza


Fisiere in arhiva (1):

  • Mercedes Benz.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!