Mecanismul motor

Extras din referat Cum descarc?

Mecanismul motor numit si mecanismul biela-manivela sau mecanismul manivela-piston, transforma miscarea de translatie a pistonului, obtinuta prin arderea amestecului carburant , in miscare de rotatie continua a arborelui cotit.
Partile componente ale mecanismului motor sunt:                    			        	organele fixe: blocul motor ,chiulasa , cilindrii , colectorul de admisie si colectorul de evacuare, semicuzinetii lagarului palier. 	     	organele mobile: pistonul,segmentii , boltul pistonului , biela , semicuzinetii lagarului de biela , arborele cotit ,volantul si amortizorul oscilatiilor . 
1 BLOCUL MOTOR
Constituie scheletul motorului, fiind prevazut cu brate sau locasuri pentru fixare pe cadrul automobilului.
Constructiv este format din : 
Blocul cilindrilor (in partea superioara);
Carterul (in partea inferioara);
El poate fi sub forma unei piese compacte sau demontabil.
Se obtine prin turnare din fonta cenusie cand cilindrii sunt demontabili sub forma de camasi de cilindru sau din fonta aliata pentru motoarele cu cilindrii turnati cu blocul. La unele motoare poate fi turnat din aliaj de aluminiu.
Dupa turnare blocul se prelucreaza in interior si exterior pentru asamblarea diverselor componente ale motorului.


Fisiere in arhiva (1):

 • Mecanismul motor.pptm

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!