Mecanismul de distribuție

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sistemul de distributie reprezinta ansamblul organelor motorului care asigura umplerea periodica a cilindrilor cu ameste carburant sau aer si evacuarea gazelor de ardere din cilindrii motorului, intr-o anumita ordine de lucru.

mecanismul acre comanda deschiderea si inchiderea periodica a orificiilor de admisiune si evacuare ale cilindrilor; colectorul de gaze care distribuie si transporta gazele proaspete intre cilindrii motorului si colecteaza gazele de ardere din cilindrii, transportandu-le in atmosfera; De obicei, ultimele doua parti se trateaza la instalatia de alimentare. Pentru comanda deschiderii si inchiderii orificiilor de admisiune si evacuare se disting trei procedee, denumite corespunzator: distributie prin supape, distributie prin sertare si distributie prin lumini. Primele doua procedee impun utilizarea unui mecanism distinct de comanda a distributiei.

Ultimul procedeu realizeaza comanda orificiilor cu ajutorul mecanismului biela-manivela prin intermediul direct al pistonului.

Distributia prin supape se clasifica in functie de pozitia supapelor fata de axa cilindrului in trei sisteme si anume: sisteme cu supape laterale, la care supapele sunt asezate lateral in blocul cilindrilor; sistemul cu supapa in chiuloasa, la care supapele sunt asezate in corpul chiuloasei, deasupra pistonului; sistemul mixt, la care supapele sunt asezate o parte lateral in blocul cilindrilor, iar o parte in corpul chiuloasei deasupra capului pistonului.

In raport cu sistemul cu supape laterale, sistemul de distributie cu supape in chiuloasa prezinta unele avantaje si anume: forma mai compacta a camerei de ardere, ceea ce duce la pierderi mai mici de caldura si la realizarea unui raport de compresiune mai mare; randament volumetric mai mare cu 10-20% la puterea maxima; detonatia este mai putin frecventa; gradul de umplere creste cu 5-10% la cuplul motor maxim; turatia motorului creste cu 20-30% la puterea maxima; reducerea consumului specific de combustibil cu 5-15% la 100 km.

Principalele elemente ale distributiei prin supape sunt: supapele, care obtureaza orificiile de admisiune si evacuare ale cilindrilor; arcurile, care mentin supapele pe scaun; Fig. 1. 1. Sisteme de distributie a motorului in patru timpi.

arborele de distributie (sau arborele cu came) pe care se gasesc camele ce comanda miscarea supapelor; mecanismul de transmitere a miscarii de la arborele cotit la arborele de distributie.

Distributia cu supape laterale (fig. 1. 1, a) este formata din supapa 2, montata in blocul cilindrilor 1 si mentinuta pe scaun de catre arcul 5, actionata de catre cama 4, montata pe arborele cu came, prin intermediul tachetului 3. Se observa din figura ca scaunul supapei este montat in blocul cilindrilor, chiuloasa 6 fiind mai inalta, deoarece trebuie sa acopere si scaunul supapei.

Distributia cu supape in chiuloasa (fig. 1. 1, b) este formata din ghidul supapei, montat in chiuloasa 6, care acopera numai blocul cilindrilor ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mecanismul De Distributie
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
4 299 cuvinte
Nr caractere:
25 559 caractere
Marime:
1.19MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
distributie, mecanism
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!