Mecanica Fluidelor

Extras din referat Cum descarc?

1) Legea inertiei : Un punct material asupra caruia nu actioneaza nici o F ramane in repaus, sau daca a fost pus in miscare, se misca pe o traiectorie rectilinie cu o viteza constanta. P=m*v [P]si=Kg*m/s. Presupunand masa corpului constanta, se observa ca in absenta accel. Care sa modifice viteza, impulsul ramane const. Deci in absenta oricarei forte, impulsul ramane const.
2) Principiul fundam al dinamicii: Vectorul forta este proportional cu produsul dintre masa si vectorul acc. F=m*a Derivata impulsului in raport cu timpu este egala cu forta careia se datoreaza miscarea. F=p=m*v=m*a F=m*a=m*r - ec fundam
3) Principiul actiunii si reactiunii: Daca un corp (A)actioneaza asupra altui corp (B) cu o forta (F), atunci si al doilea corp(B) actioneaza asupra primului corp(A) cu o forta egala(F') in modul dar de sens opus fortei F. 
4) Principiul independentei actiunii fortelor: Fiecare din fortele ce actioneaza asupra unui p.m. actioneaza independent de actiunea celorlalte forte. Cand asupra unui corp actioneaza mai multe forte, miscarea lui e aceeasi ca si cand asupra sa ar actiona o forta rezultanta obtinuta prin suma vectoriala a acestor +forte.
Lucrul mecanic
Prin def lucrul mecanic efectuat de o forta F cand punctul ei de aplicatie descrie arcul de traiectorie ds este marimea fizica data de produsul scalar dW=F*ds=F*ds*cos(F,ds) [W]si=J
Puterea
Prin def se numeste putere L raportat la timpul in care a fost efectuat. P=dW/dt <P>si=<J>/<s>
Ec=mv*v/2 => Wp1p2 = Ec2-Ec1
Campul gravitational


Fisiere in arhiva (1):

  • Mecanica Fluidelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!