Masini de Prelucrat prin Aschiere

Extras din referat Cum descarc?

1.Masini-unelte pentru strunjit
Strungurile se pot clasifica dupa diverse criterii ca : dimensiuni, precizia prelucrarii, destinatie, constructie, numarul de scule utilizate, pozitia arborelui principal, numarul de arbori principali, gradul de automatizare s.a.
In general, este folosita o clasificare care tine seama simultan de mai multe criterii (constructie, destinatie, grad de mecanizare sau automatizare s.a.), conform careia strungurile pot fi :
1. normale (SN)
2. frontale (SF) 
3. carusel (SC)
4. cu mai multe cutite (SMC)
5. revolver (SR)
1.1 Strunguri normale (SN)
Stungurile normale sunt caracterizate prin pozitia orizontala a arborelui principal care executa miscarea principala de rotatie, prin avansul longitudinal (sau transversal) continuu si in special prin universalitatea prelucrarilor pe care le poate realiza.Pe aceste strunguri se executa strunjiri cilindrice si conice (exterioare sau interioare), plane (frontale), profilate, de filetare, [relucrari de gaurire, largire, adancire sau alezare, iar cu unele dispozitive speciale chiar si prelucrari prin frezare sau rectificare.
Principalele parti componente ale strungului normal sunt : papusa mobila, motor electric de actionare, carucior, dispozitiv de prindere a piesei, papusa mobila, pat, sanie principala, ghidajele patului, sanie transversala, surubul conducatoor al saniei transversale, bara avansului, surubul conducator al caruciorului, sanie portcutit, lira rotilor de schimb, cutia de avansuri si filete.
In functie de dimensiuni, precizia de prelucrare s.a. strungurile normale se clasifica dupa criteriile de mai jos :
- dupa dimensiunile caracteristice ( diametrul maxim de strunjit deasupra patului d si distanta intre centre L ) pot fi : strungri (mici d < 250 mm si L = 450  600 mm) , mijlocii (d =250  800 mm si L = 500  5000 mm) si grele (d > 800 mm si L > 12000 mm) ;
- dupa gradul de precizie pot fi : de degrosare de precizie normala, de precizie ridicata ;
- dupa turatiile arborelui principal sunt normale (n <2500 rot/min) si cu turatii mari (n = 4  5000 rot/min) ;
- dupa constructia mecanismului de avans pot fi : strunguri de filetare si de productie ( fara surub conducator utilizate in productia de serie ). 
1.2 Strunguri frontale (SF)
Strungurile frontale sunt destinate prelucrarilor pieselor de diametre mari (1000...4000 mm) si lungimi mici (piese de tip disc) cum sunt : volanti, roti pentru curele, roti dintate s.a.
In functie de elementele caracteristice, strungurile frontale pot fi :
- cu batiu comun pe care sunt sontate papusa fixa si caruciorul (cele mici au si papusa mobila) ;
- cu batiuri separate pentru papusa fixa si carucior (eventual si papusa mobila).
Cinematica acestor strunguri este relativ simpla avand cutii de viteze cu putine trepte.La strungurile frontale cu batiuri mici avansul se obtine prin bara de avansuri, iar la cele cu batiuri separate prin mecanisme de avans speciale.
Cu toate ca sunt relativ simple si ieftine aceste strunguri sunt utilizate tot mai putin datorita urmatoarelor dezavantaje : prinderea si centrarea piesei in platou se face greu, solicitarea la incovoiere in consola a arborelui principal si ca urmare uzarea rapida a lagarului din fata al acestuia, precizie e prelucrare si productivitate redusa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Masini de Prelucrat prin Aschiere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!