Mașini de îndoit

Extras din referat Cum descarc?

Aceste utilaje se folosesc pentru obtinerea unor piese din tabla sau din diverse alte profile fie prin deformarea plastica in anumite zone ale semifabricatului, fie prin indoirea dupa o raza de curbura data.In practica industriala se cunosc: masini speciale si prese de indoit. Aceste masini se utilizeaza pentru executarea operatiilor de indoire ce nu se pot executa pe presele universale.  PRESE DE INDOIT Desi aceste masini sunt special construite pentru lucrari de indoire, ele se pot folosi si pentru executarea unor operatii de perforare. Unele masini din aceasta grupa constituie, uneori, centre de prelucrare la care pe langa indoiri se executa operatii ca: perforarea, rasfrangerea marginilor, bordurarea, taierea etc. Pentru aceste operatii este necesar ca pe culisorul presei sa se asambleze scule adecvate, in ordinea executarii prelucrarilor. Prelucrarile se executa pe principiul operatiilor succesive. Dupa modul de actionare presele de indoit se impart in doua subgrupe: mecanice si hidraulice. 
-- este caracterizata de o fiabilitate ridicata si de simplitate in utilizare -- constructia sa rigida si echilibrarea electrohidraulica a traversei permite indoiri precise chiar la lungimi mari -- dotarea standard, precum si gama de optionale asigura o productivitate ridicata -- sunt disponibile o gama foarte diversificate de poansoane si matrite, astfel incat orice indoire este posibila Dotarea standard este:* 3 axe Y1,Y2 si X controlate de controllerul CYBELEC DNC-60 * 2 axe controlate manual Z1, Z2 * bariera luminoasa de protectie * garduri spate pentru protectie * paralelismul traversei este asigurat electrohidraulic prin utilizarea supapelor proportionale * precizie ridicata de pozitionare a traversei - 0,01 mm asigurata de encodere liniare * posibilitatea de a executa indoiri conice * mecanism de compensare a bombajului inclus in sistemul de prindere a poansoanelor * calibrare automata a celor 3 axe la pornirea masinii *actionare cu motor a limitatorului de tabla cu o precizie de pozitionare de 0,1 mm * reglare automata a capacitatii de indoire si a cursei traversei pentru obtinerea unghiului de indoire dorit
*vitezele de coborare, de indoire si de ridicare a traversei sunt programabile * poansoane si matrita calite si rectificate * pedala de actionare cu buton pentru oprirea de urgenta * console sprijin fata care se pot deplasa * suruburi cu bile pentru axele limitatorului de tabla* cilindrii hidraulici honuiti si cromati pentru durabilitate maxima * mod de lucru manual, semiautomat si automat * deplasare automata a traversei si a limitatorului de tabla dupa fiecare indoire * tabloul electric este echipat conform normelor CEDotarea optionala este:* dispozitiv manual de bombare in masa Willa * axa R * controller Delem ER70 cu interfata grafica 2D * sistem hidraulic de prindere a matritei si poansoanelor * sistem de culisare rapida a consolelor fata * sistem cu culisare rapida a palpatoarelor limitatorului de tabla * sistem de protectie cu bariera laser * sistem de racire a uleiului * limitator spate cu cursa de 1000mm


Fisiere in arhiva (1):

  • Masini de Indoit.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!