Masina Zeeman

Extras din referat Cum descarc?

Masina Zeeman pentru catastrofe (ZCM)
Parametrii de control ai acestei masini sunt dati de pozitia punctului verde care incepe pe axa V. Faceti clic si trageti in jurul acestui punct pentru a vedea cum starea potentiala corespunde cu starea de echilibru.
Aceasta este o animatie flash pentru redarea interactiva de Masini Zeeman pentru redarea catastrofelor (ZCM), care este un dispozitiv simplu mecanic, care reprezinta catastrofa cusp (catastrofa oscilanta).
Sistemul consta dintr-o roata, liberea sa se roteasca in jurul axei sale, cu un punct pe circumferinta rotii legat de doua arcuri. Un capat al primului arc este fixat pe axa (u), in timp ce celalalt capat al celuilalt arc este in stare libera. Starea sistemului este unghiul, Theta, intre punctul de fixare a celor doua arcuri si axa (u), in timp ce parametrii de control sunt u si v -- coordonatele punctului liber al celui de-al doilea arc. Unghiul reprezinta pozitia de echilibru a rotii dat de minimul functiei de energie potentiala care isi schimba forma in functie de coordonatele parametrilor de control.
- In afara regiunii sub forma de stea, potentialul, poseda o stare de echilibru unic i-ar schibarile fine ale parametrilor de control reflecta o schimbare fina a starii de echilibru. 
- Exemple:
- In interiorul regiunii sub forma de stea, potentialul, dezvolta o a doua minima.
Apoi este posibil, la iesirea din regiunea in forma de stea, ca starea de echilibru a sistemului sa dispara (imediat ce starea aditionala de echilibru a aparut), fortand sistemul sa suporte o schimbare brusca a starii datorate unei schimbari lente a variabilelor. Aceasta stare discontinua este cunoscuta ca fiind o catastrofa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Masina Zeeman.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!