Instalatia de alimentare M.A.S

Extras din referat Cum descarc?

Instalatia de alimentare sau sistemul de alimentare al unui motor cu ardere interna are rolul de a alimenta cilindrii motorului cu combustibilul si aerul necesar arderii si de a evacua gazele arse. Instalatia de alimentare cuprinde ansamblul organelor necesare alimentarii motorului cu amestecul carburant in proportiile si cantitatile cerute de regimul de functionare. Combustibilul poate fi benzina, motorina, gaz lichefiat sau combustibil sintetic. Se considera parte componenta a sistemului de alimentare si piesele ce servesc la evacuarea gazelor de ardere.
La motoarele cu aprindere prin scanteie cu carburator amestecul de benzina si aer se formeaza in exteriorul cilindrului, intr-un dispozitiv numit carburator. La motoarele cu aprindere prin scanteie cu injectie de benzina formarea amestecului carburant se poate face atat in interiorul cilindrului cat si in exteriorul acestuia.
Sistemul de alimentare al MAS este format din rezervorul de combustibil, conducte de combustibil, filtru, decantor, pompa de combustibil, filtrul de aer, carburatorul, indicatorul de nivel. Aerul necesar formarii amestecului carburant este purificat cu ajutorul filtrului de aer iar amestecul este dirijat spre supapele de admisiune prin galeria de admisiune.
Instalatia de alimentare (M.A.S.)
1- conducte metalice; 2- filtru de benzina; 3- indicatorul cantitatii de benzina; 4- gura de umplere; 5- rezervor de benzina;
6- filtru de aer; 7- carburator; 8- conducta flexibila; 9- pompa de benzina; 10- regulatorul petei calde; 11- colector de evacuare; 12- galerie de admisie; 13- teava de evacuare; 14- toba de evacuare;
Componentele comune ale instalatiei de alimentare
1-Rezervor de combustibil
2-Conducte de combustibil
3-Filtru de carburant
4-Decantor
5-Pompa de combustibil


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de alimentare la M.A.S.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!