Injectorul

Cuprins referat Cum descarc?

1. Injectorul.....2
2. Injectoare deschise .....2
3. Injectoare inchise.3
4. Repararea injectorului..3
5. Metoda sortarii si imperecherii...3
6. Metoda dimensiunilor de reparatii......4
7. Metoda acoperirii.4
8. Defectele injectoarelor.4


Extras din referat Cum descarc?

INJECTORUL
Injectorul este ansamblul care serveste la pulverizarea fina si omogena, precum si la injectarea combustibilului in camera de ardere.
La motoarele cu injectie directa, injectorul trebuia sa asigure o distributie uniforma a jetului de combustibil in camera de ardere, deoarece, nu exista turbulenta.
La motoarele cu injectie indirecta trebuie sa pulverizeze combustibilul sub forma de jet conic, corespunzator formei camerei auxiliare de ardere.
La aceste camere de ardere pulverizarea poate fi mai putin fina datorita existentei turbulentei.
Organul cel mai important al injectorului il constituie duza, care este un ajutaj cu unul sau mai multe orificii perfect calibrate prin care se face pulverizarea combustibilului.
Duzele pot fi cu varf conic. Duzele fara varf conic se monteaza la motoarele cu injectie directa, iar cele cu virf conic la motoarele cu injectie indirecta pentru formarea jetului cu un unghi conic corespunzator ca marime camerei de ardere. Orificiile duzelor fara varf conic sunt mai mici decat ale duzelor cu varf conic, realizeaza o pulverizare mai fina a combustibilului, insa se infunda mai repede.
Din punct de vedere contructiv, injectoarele pot fi deschise si inchise.
Injectoare deschise se caracterizeaza prin aceea ca spatial interior al duzei 1 se gaseste in mod permanent in legatura cu camera de ardere. Aceste injectoare se pot folosi numai la motoarele la care inceputul injectiei are o presiune brusca, injectia dureaza foarte putin iar sfarsitul injectiei este total, adica fara a se produce scurgeri de combustibil care ar duce la functionarea defectuoasa a motorului. La aceste injectoare presiunea de injectie poate ajunge pana la 1400 daN/cm2 la turatia de 2000 rot/min.
Injectoarele inchise se deosebesc prin faptul ca orificiul de iesire al duzei 9 poate fi inchis foarte etans de acul 7. Duza se asambleaza cu corpul 4 al injectorului cu ajutorul piulitei 8. Conul acului este preset pe scaunul sau de catre tija 6 si arcul 3. Combustibilul intra in injector prin canalul de admisiune 5.
Repararea pompei de injectie si a injectorului
Procesul tehnologic de reparare a pompei de injectie si a injectoarelor cuprinde: demontarea, spalarea, controlul si sortarea, repararea, asamblarea, incercarea si reglarea lor.
Spalarea exterioara a pompei de injectie se face intr-o solutie alcalina la temperature de 80-95oC, dupa care se clateste in apa curate si se usuca.
Dupa demontarea pompei si a injectorului in piese componente, acestea se spala cu motorina bine filtrate.
Calamina de la extremitatea pulverizatorului se indeparteaza cu o peri fina, interiorul corpului injectorului se curate cu un betisor de lemn si cu motorina bine filtrate, acul injectorului cu o carpa fina si curate si se introduce, de asemenea, in motorina bine filtrate. Orificiile pulverizatorului se pot destupa cu un ac de curatire special.
Piesele sunt supuse, apoi, unui control cu lupa, din punctual de vedere al aspectului exterior, control dimensional si sortare pe grupe de dimensiuni.
Piesele care prezinta fisuri, deformatii sau urme de coroziune se reformeaza.
Repararea pieselor de inalta precizie (pistonul plonjor, cilindrul, supapele de refulare, pulverizatorul si acul injectorului) se poate efectua prin 3 metode: sortare si imperechere; la dimensiuni de reparatii; acoperire( electrolitica sau chimica)


Fisiere in arhiva (1):

  • Injectorul.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!