Hotă mobilă industrială

Extras din referat Cum descarc?

Hota mobila face parte din ansamblul cazan recuperator si este compusa din urmatoarele subansamble: 
- Conducte alimentare
- Robinet izolare pe parte apa
- Racord de alimentare cu flanse
- Conducte alimentare apa
- Hota propriu-zisa
- Conducte evacuare abur
- Racord de evacuare cu flanse
- Conducta evacuare abur
- Robinet izolare pe parte abur
- Stut material adaos stanga
- Stut material adaos dreapta
- Stut lance
- Colectori intrare si iesire circuit racire stuturi material adaos si lance
- Conducte de conexiune intrare si iesire intre stuturi material adaos si lance, si colectori intrare si iesire circuit racire(circuit hota primar)
Hota propriu-zisa este formata din:
- Distribuitor
- Coturi intre distribuitor si perete membrana inferior
- Perete membrana inferior
- Coturi intre peretii membrana inferior si superior
- Perete membrana superior
- Coturi intre perete membrana superior si colector
- Colector
- Ocolire stut material adaos stanga
- Ocolire stut material adaos dreapta
- Ocolire stut lance
- Bandaje
Partea inferioara a cazanului recuperator (hota) este de forma circulara avand diametrul de 4420 mm. Hota este prevazuta la partea inferioara cu colectorul de intrare si distributie a apei(distribuitorul), iar la partea superioara cu colectorul de iesire. Ambele colectoare au forma circulara avand dimensiunile 165,1 x 14,2. Fiecare colector este prevazut cu cate 16 stuturi de 101,6 x 5,6 , dispuse simetric pentru intrarea, respectiv iesirea apei din hota. Hota este alcatuita din 304 tevi 31,8 x 5.
Pe hota se gasesc amplasate stuturi pentru materiale de adaos(doua bucati nord si sud) si stutul lancii. Aceste stuturi sunt prevazute cu etansare pneumatica impotriva flacarilor care eventual ar iesi pe langa lance sau prin stuturile materiale de adaos. Suplimentar fiecare stut este izolat de peretii membrana prin etansari realizate din casete metalice umplute cu beton refractar.
Prin tevile stuturilor materiale de adaos si al lancii circula apa de racire din circuitul hota primar(apa demineralizata).
Colectorul de alimentare al hotei este prevazut cu o golire partiala cu armaturile AE14 si AE15. Pentru golirea completa a hotei s-a prevazut stutul de golire de avarie prevazut cu armaturile AE14a si AE15a.
Colectorul de iesire din hota este prevazut cu o conducta de aerisire cu armaturile AF7 si AF8.
Imbinarea dintre partea mobila si partea fixa a cazanului se face prin intermediul unor suruburi cu ochi - placute - piulite - urechi pe intreaga circumferinta a colectorului. In perioada de reparatii a cazanului si de inzidire a convertizorului, hota se demonteaza si se deplaseaza in pozitie de reparatie(in partea de nord) cu ajutorul caruciorului hotei.
Etansarea intre coturi si distribuitor, colector si peretii membrana se face cu adaosuri(platbenzi 400x14x5). Materialul din care sunt executate elementele hotei(distribuitor, colector, coturi, pereti membrana si adaosuri) este 16Mo3.
Intre vana AB18 si cuplajul demontabil se afla montata o diafragma de masura a debitului de apa recirculat prin hota. Tevile de impuls asigura transportul fluidul(apa demineralizata) catre traductoarele de debit si presiune. Semnalul furnizat de aceste traductoare este prelucrat de aparatele indicatoare din cabina cazane cota +34m.
Pentru deplasarea hotei in pozitie de reparatie si inapoi pe pozitia de montaj se foloseste un carucior pe care este instalat mecanismul de translatie alcatuit din:
- Motor electric 7,5kW; 750rpm; 380V;
- Reductor
- Arbori de legatura intre reductor si rotile caruciorului;
- Lagare de sprijin arbori.
Pentru demontarea hotei este necesara o instalatie hidraulica compusa din:
- Cilindri 100tf(3 sau 4buc - 1 nord-vest, 1sud-vest, 1sau 2 est);
- Furtune conexiune intre statie hidraulica si cilindri;
- Statie hidraulica(formata din motor electric, pompa cu roti dintate sau cu pistonase, distribuitori, tevi de conexiune intre distribuitori si pompa)


Fisiere in arhiva (1):

 • Hota mobila industriala.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!