Hidraulica Proporțională

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Avantajele aparaturii proportionale constau in primul rand in :

- transferurile de comenzi controlate,

- comanda fara trepte a valorilor nominale

- reducerea aparatelor hidraulice pentru anumite sarcini de comanda. Astfel ea contribuie la reducerea materialelor utilizate circuitele hidraulice.

- Ele permit o derulare mai simpla, mai rapida si exacta a miscarii, imbunatatindu-se in acelasi timp si procesul de comanda. Prin transferurile de comanda controlate sunt evitate virfurile de presiune. Viabilitatea marita a reperelor hidraulice si mecanice este un alt avantaj.

Emiterea de semnale electrice pentru directie si debit, respectiv presiune hidraulica permite amplasarea aparatelor proportionale imediat la consumator. Astfel se imbunatateste comportamentul dinamic al comenzii hidraulice.

Utilizarea pe scara larga a aparatelor proportionale de catre beneficiarii de hidraulica a avut loc abia atunci cand pe piata hidraulicii au fost oferite aparate simple ca si constructie. Aceste aparate nu se deosebesc in esenta de programul hidraulica standard. Au fost preluate chiar pe cat posibil mai multe repere si ansamble din programul de hidraulica standard.

Principiul functional al hidraulicii proportionale este exemplificat in schema urmatoare

semnal

Fig.1 Schema de desfasurare a semnalului in hidraulica proportionala

Un semnal de intrare electric, cel mai adesea sub forma unei tensiuni intre 0 ?9 V, este transformat corespunzator amplitudinii tensiunii, prin intermediul unui amplificator electronic , intr-un curent electric cuprins intre 0 1,5 A. Acest semnal electric constitue la randul sau marimea de intrare pentru magnetul proportional care va genera marimile de iesire forta si cursa (deplasare). La nivelul aparatajului hidraulic aceste iesiri vor determina o valoare proportionala a debitului sau presiunii. Rezumand se poate spune ca in hidraulica propotionala marimile hidraulice de iesire din aparataj sunt proportionale cu marimile electrice aplicate ca semnal de intrare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hidraulica Proportionala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 624 cuvinte
Nr caractere:
14 052 caractere
Marime:
5.68MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
Hidraulica, miscare
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!