Debitmetru Aer

Extras din referat Cum descarc?

Identificare
Functionarea acestor senzori este fundamental aceeasi in toate cazurile, desi constructia poate varia in functie de aplicatie sau fabricant. Figura 1 este un exemplu al unui debitmetru de aer utilizat in mod obisnuit.
Figura 1
Senzorul se gaseste de regula in conducta de aer dintre corpul carburator si filtrul de aer. (Consultati localizare componenta).
Functie
Debitmetrul de aer este un tip de componenta folosita de catre ECU pentru masurarea volumului de aer care intra in motor (figura 2). Aerul este lasat sa treaca deasupra unui element cu fir cald ce este mentinut la o temperatura constanta de catre curentul care il traverseaza. Odata cu cresterea debitului de aer creste si efectul de racire asupra elementului cu fir cald, care, fiind mai rece, are o rezistenta mai scazuta, fluxul de curent prin element crescand si temperatura fiind astfel mentinuta. Electronica incorporata in senzor analizeaza curentul fluctuant si trimite un semnal de tensiune corespunzator care este proportional debitului de aer masic. Pentru a tine cont de schimbarea temperaturii aerului exterior, o rezistenta compensatoare este plasata in amonte de elementul cu fir cald.
Unele debitmetre de aer sunt prevazute cu un senzor de temperatura aer pentru ca ECU sa poata regla semnalul injectorului, mentinand o alimentare cu carburant corecta pentru temperatura aerului de admisie. Dispozitivul utilizat cel mai frecvent pentru masurarea temperaturii este un termistor montat intr-o carcasa deschisa. Termistorii sunt construiti din material semiconductor conceput sa modifice rezistenta in raport cu schimbarile de temperatura. Ei sunt foarte utili, deoarece ofera schimbari ample de rezistenta la schimbari reduse de temperatura, permitand o masurare exacta. Tipurile utilizate cel mai frecvent isi reduc rezistenta odata cu cresterea temperaturii, fiind cunoscute ca dispozitive cu Coeficient negativ de temperatura. Tipurile utilizate mai rar isi cresc rezistenta odata cu cresterea temperaturii, fiind cunoscute ca dispozitive cu Coeficient pozitiv de temperatura.
Figura 2
1.Filtru de sita 
2.Rezistenta de compensare 
3.Debit de aer 
4.Termistor 
5.Carter 
6.Electronica interna 
7.Element cu fir cald


Fisiere in arhiva (1):

  • Debitmetru Aer.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!