Conducerea optimală a sistemelor de producție

Extras din referat Cum descarc?

1.Enuntul cazului
In cadrul firmei Raol se doreste extinderea si dezvoltarea domeniului de fabricatie al produselor pe care aceasta le execut. In aceasta privinta se pun in discutie mai multe probleme si diferite strategii.
Dupa cateva intalniri s-a dispus enuntarea unor strategii,fiecare avand un impact semnificativ in dezvoltarea fabricii si cresterea profitului. Dintre diferitele variante de extindere, cele mai discutate si care merita sa fie luate in considerare sunt:
S1- Rearanjarea fabricii si introducerea unei noi linii de produse
S2-Efectuarea produselor intermediare de catre terti
S3- Inchirirerea unei noi locatii
S4- Cumpararea unei noi locatii
Fiind o problema majora si deoarece trebuie luate in considerare toate punctele de vedere s-au descoperit si anumite contrangeri importante care influenteaza dezvoltarea firmei. Astfel:
C1- Timp efectiv de lucru pierdut pentru reamenajarea fabricii
C2- Un cost mai mare pentru piesele efectuate de terti
C3- Se pune in discutie rentabilitatea si timpul de amortizare al investitiei in cazul achizitionarii unui nou punct de lucru
Metoda de decizie
1.Rulajul mediu maxim: se va decide aplicarea strategiei a carei cantitati medi de rulaj estimata este cea mai mare;
Se va calcula media rulajului obtinut pentru fiecare strategie prin insumarea rulajului corespunzator fiecareia constrangeri si raportarea la numarul lor.
Rm=?Ri/n ;i=1/3
Tab.1
Rulaj Ri
Strategi
Constrangeri
In urma aplicarii metodei "Rulajul mediu maxim" s-a decis ca strategia optima si cu sanse de implementare,avand indicele Rm cu valoarea cea mai mare este strategia S1 urmata in ordine descrescatoare de strategiile S4, S3,S2.
2. Metoda Maximini: Se va decide aplicarea strategiei care permite maximizarea deciziei. Tehnica de lucruse alege acea strategie care permite cel mai mare rulaj dintre cele minime ale fiecarei strategii, din compararea datelor din talebel.
Tab.2
Rulaj Ri
Strategi
Constrangeri
In urma metodei maximini strategia cu indicele cel mai mare este S1 urmata descrescator de S4,S3,S2.


Fisiere in arhiva (1):

  • Conducerea Optimala a Sistemelor de Productie.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!