Comportarea tribologică a uleiurilor esențiale în automobilele ce funcționează cu diesel cu conținut scăzut de sulf

Extras din referat Cum descarc?

Aceasta lucrare prezinta impactul uleiurilor esentiale in lubrifierea dieselului auto. Noua uleiuri esentiale au fost folosite ca aditivi de lubrifiere in doi combustibili diesel cu continut scazut de sulf la concentratii cuprinse intre 200 - 5000 ppm. 
Experimentele tribologice realizate la frecventa inalta cu un mecanism cu piston au aratat ca cinci din cele noua uleiuri esentiale folosite ofera un diametru mediu a taieturii uzurii satisfacator de mai putin de 460 um la nivelele de concentratie de 200-5000 ppm. 
Printre uleiuri esentiale, cele care au densitate si viscozitate mai mare par sa aiba performante de lubrifiere mai bune, demonstrand un diametru a cicatricii uzurii mai mic decat limita de 460 um. In ansamblu, cele cinci uleiuri esentiale par sa fie lubrifianti mai buni decat ceilalti poate, datorita caracteristicilor structurii lor chimice.
Interesul privind lubricitatea combustibilului diesel a fost aratat inca de la inceputul anilor 90. Acesta a fost momentul in care au fost comercializati combustibilii suedezi cu continut de sulf foarte scazut (<20 ppm) clasa 1 si 2 si au coincis cu acest moment, a existat o incidenta crescuta a problemelor de manevrabilitate si defectare a pompei. In unele cazuri, defectiunile au avut loc in masini de pasageri dupa numai 3000-10,000 km . In Europa si Statele Unite ale Americii s-a aratat ca combustibili cu grade inalte de rafinare pot reduce durata de viata a pompelor de tip distribuitor cu pana la 95%. Studiile de teren si pe echipamentul de testare a durabilitatii pompei cu ambii combustibili diesel suedezi de tip 1 si 2 au aratat ca lubricitatea lor inerenta a fost inacceptabila . De atunci, s-au manifestat eforturi considerabile pentru investigarea lubricitatii carburantilor diesel cu continut scazut de sulf .
Procedura experimentala
Noua uleiuri esentiale au fost folosite in aceasta serie de experimente, inclusiv uleiul de seminte de morcov, uleiul de musetel, uleiul de dafin, uleiul de eucalipt, uleiul de lavanda, uleiul de rozmarin care au fost obtinute de la Aldrich Chemical Company si au fost folosite ca atare, fara purificare suplimentara, iar uleiul din samburi de piersici, uleiul din seminte de struguri si uleiul de pin care nu erau disponibile in comert au fost preparate prin extragerea semintelor lor cu alcooli, hexan si apa.
Dupa aceea au fost distilate la vid pentru a obtine produsele finale, ale caror proprietati au fost similare cu cele raportate in literatura de specialitate. Intr-un efort pentru a stabili puritatea compusilor preparati, densitatea d204 si indicele de refractie n20d (Tabelul 1) au fost comparate cu datele corespunzatoare gasite in literatura de specialitate, gradul de puritate a compusilor folositi in acest studiu a fost estimata in cele din urma la cel putin 95%. 
Uleiul de seminte de struguri si uleiul din samburi de piersici sunt considerate uleiuri esentiale in numeroase surse bibliografice atata timp cat acestea sunt derivate cu distilarea apei. Acest proces specific a fost urmat in lucrarea de fata, si din acest motiv, ele sunt tratate ca uleiuri esentiale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comportarea Tribologica a Uleiurilor Esentiale in Automobilele ce Functioneaza cu Diesel cu Continut Scazut de Sulf.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!