Cerinte Esentiale Pentru Sanatate si Securitate a Masinilor si Echipamentelor Tehnice

Extras din referat Cum descarc?

Masina de frezat
Masina de frezat este o masina-unealta care indeplineste diferite operatii de aschiere. Strunjirea reprezinta procedeul de prelucrare prin aschiere, cu cea mai frecventa utilizare, fiind metoda de baza pt obtinerea corpurilor de revolutie. In constructia de masini piesele care contin suprafete de revolutie au o pondere insemnata, cele mai caracteristice fiind arborii si bucsele, fapt care justifica raspandirea pe care o au in prezent prelucrarile prin strunjire.
Masina de frezat, una din cele mai vechi masini-unelte si totodata una dintre cele mai raspandite in industria constructoare de masini, este destinat prelucrarii suprafetelor de revolutie cilindrice, conice, plane, elicoidale (filete) si profilate, exterioare si interioare, in conditiile unei productii de serie mica, mijlocie sau mare. In acest scop se utilizeaza cutite de diferite tipuri, burghie, alezoare, tarozi, filiere s.a. Strunjirea asigura o productivitate buna si precizie satisfacatoare pentru forma si dimensiunile suprafetelor prelucrate; este considerata o prelucrare de degrosare si semifinisare si se preteaza la executia pieselor de dimensiuni mici (de mecanica fina) pana la cele de dimensiuni foarte mari (de mecanica grea).
Cerinte esentiale de securitate si sanatate in munca
Pentru a atinge obiectivele politicii in domeniul securitatii si sanatatii in munca este necesar sa se actioneze asupra elementelor componente ale sistemului de munca: executantul (omul), mijloacele de productie (mijloacele de munca si obiectele muncii), sarcina de munca si mediul de munca (mediul fizic ambiant si mediul social).
Obiectivul principal al activitatilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca il reprezinta protectia executantului fata de efectele pericolelor care se pot instala la nivelul sistemului de munca.
In acest sens, executantul poate fi protejat prin:
- izolarea omului;
- eliminarea pericolului;
- izolarea pericolului
Echipamentele tehnice sunt reprezentate prin masini, utilaje, instalatii, aparatura, dispozitive, unelte si alte mijloace asemanatoare, utilizate de executant pentru realizarea sarcinii de munca. 
Echipamentele tehnice trebuie sa corespunda prevederilor din normele, standardele si din alte reglementari referitoare la protectia muncii si sa nu prezinte pericol pentru sanatatea sau viata salariatilor, a persoanelor aflate in unitate in interes de serviciu sau a altor persoane pentru care se asigura protectia muncii potrivit.
Ca parte importanta a mijloacelor de productie, echipamentele tehnice trebuie sa fie adecvate sarcinii de munca sau adaptabile pentru indeplinirea acesteia, fara a expune lucratorii la riscuri legate de securitatea si sanatatea lor.
Angajatorul este obligat sa ia toate masurile necesare de prevenire a accidentelor de munca si imbolnavirilor profesionale generate de utilizarea echipamentelor tehnice.
Pentru aceasta, inca din faza de alegere a echipamentului tehnic prevazut a fi folosit, vor trebui luate in consideratie urmatoarele criterii:
- conditiile de munca specifice;
- pericolele existente la nivelul unitatii si a fiecarui loc de munca;
- alte pericole suplimentare.
Cerintele de securitate in cazul prelucrarii prin aschiere sunt precizate in doua standarde romanesti armonizate.
In sensul prezentei legi, echipamentul individual de protectie reprezinta mijloacele cu care este dotat fiecare participant in procesul de munca pentru a fi protejat impotriva factorilor derisc.
Echipamentul individual de protectie se acorda, obligatoriu si gratuit, salariatilor, precum si altor categorii de persoane care desfasoara activitati la persoanele juridice sau fizice prevazute la art. 2, potrivit criteriilor stabilite in Normativul-cadru de acordare si utilizare a echipamentului individual de protectie, elaborat de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
Primul standard identifica pericolele si factorii care influenteaza securitatea instalatiilor si a componentelor lor, prezentand prevederile si/sau masurile de securitate generale si auxiliare, specifice.
Acest standard analizeaza cerintele de securitate referitoare la conditiile de amplasare, demontarea componentelor, pregatirea pentru transport etc., specifice anumitor componente ale strungului: batiu, papusa fixa, papusa mobila, universal, motor electric,etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cerinte Esentiale Pentru Sanatate si Securitate a Masinilor si Echipamentelor Tehnice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!