Centrale Termice de Apartament

Extras din referat Cum descarc?

Centrala termica murala reprezinta un aparat consumator de combustibil gazos care are rolul de a transforma energia gazului metan prin ardere in energie termica. Acest aparat este compus din urmatoarele parti componente si echipamente:
- Capacul frontal - este facut din tabla decapata de 0,8 mm vopsita in camp electrostatic. Este demontabil. Prin demontare se asigura accesul la celelalte elemente si echipamente care compun centrala. 
- Carcasa camerei presurizate - este facuta din tabla de 1 mm si impreuna cu capacul superior si cel inferior formeaza camera presurizata care este etansa. 
- Camera de ardere - este executata din tabla de 0,7 mm, are forma paralelipipedica si este izolata de fibre ceramice pe partea interioara. 
- Vana de gaz - are rolul de a debita cantitatea de gaz necesara arderii si este controlata electronic pentru a realiza temperatura ceruta constanta prin modularea debitului de gaz. 
- Arzatorul - are rolul de a combina gazul cu aerul rezultand amestecul combustibil si de a directiona flacara. Este executat din inox cu 12 rampe si 12 duze care sunt de doua tipuri. Pentru gaze naturale O 1,25 mm, iar pentru GPL O 0,77 mm. 
- Supapa de siguranta - protejeaza centrala termica si instalatia deschizandu-se imediat ce depaseste 3 bar. 
- Pompa de circulatie - are rolul de a misca agentul termic prin circuitul de termoficare. 
- Vasul de expansiune - are rolul de a prelua dilatarea termica din circuitul de termoficare. 
- Fluxostatul - are rolul de a sesiza aparitia unui flux pe circuitul de apa menajera. 
- Vana cu trei cai - are rolul de a directiona agentul termic de pe circuitul de termoficare pe circuitul ce trece prin schimbatorul de caldura in placi, la aparitia unui flux prin circuitul de apa menajera. 
- Ventilatorul - are rolul de a evacua gazele de ardere, si creeaza un debit constant de aer proaspat. Acesta apare numai in varianta centralei cu tiraj fortat. La varianta cu tiraj natural evacuarea se face printr-o hota de evacuare gaze, racordata la cos. 
- Kit-ul de evacuare - are rolul de a ajuta la evacuarea gazelor de ardere si de a asigura trecerea aerului proaspat din exterior spre camera de ardere.
Tipuri de centrale termice:
A. Centrale termice cu tiraj natural
-schimbator de caldura in placi
-schimbator de caldura bitermic
B. Centrale termice cu tiraj fortat
-schimbator de caldura in placi
-schimbator de caldura bitermic
C. Centrale termice cu tiraj fortat in condensatie
Schimbator bitermic BT 
Descriere si functionare: este confectionat din cupru avand o dimensiuni compacte. Are doua trasee (teava in teava) sub forma de serpentina cu aripioare care au rolul de a mari suprafata de schimb de caldura. Traseul de preparare al apei calde menajere trece prin interiorul traseului de incalzire al agentului termic si are sectiunea in forma de stea pentru o suprafata cat mai mare de transfer termic. 
Schimbatorul de caldura bitermic asigura transferul de energie termica de la
Gazele arse catre agentul termic din instalatia de incalzire iar in cazul trecerii pe
regimul de incalzire apa calda menajera, transferul se face mai departe catre traseul
in care se afla apa din circuitul de preparare a apei calde menajere. Pe acest echipament se afla montati senzorii de temperatura imersati in agentul termic si in apa menajera preparata si termostatul de supratemperatura de contact fixat de schimbator cu ajutorul unei cleme de prindere.
Senzorii de temperatura
Descriere si functionare: senzorii de temperatura (termistori, NTC) au rolul de a ,,citi" temperatura din sistemul de termoficare respectiv din sistemul de apa menajera.
Acestia se afla montati pe schimbatorul de caldura la iesirea din schimbator avand partea activa imersata in agentul termic pe circuitul de termoficare respectiv in apa in sistemul de preparare apa menajera. Senzorii de temperatura isi modifica rezistenta in functie de temperatura mediului in care se afla. Astfel sistemul de comanda si control va inregistra temperatura aferenta acelei valori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Centrale Termice de Apartament.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!