Cap de Bara - Modelare si Analiza cu Elemente Finite

Extras din referat Cum descarc?

Cap de bara.
1) Descrierea problemei
Capetele de bara se compun dintr-o carcasa si o articulatie sferica. Tija capului de bara are filet exterior sau interior. Un invelis galvanic de zinc protejeaza capetele impotriva coroziunii.
Capetele de bara preiau forte radiale in directia de tractiune si de compresiune. Ele se pretejaza la incarcari dintr-un sens si, conditionat, pentru solicitari oscilante. Capetele de bara etansate au garnituri cu buze de etansare pe ambele parti si sunt astfel protejate impotriva impuritatilor si a umezelii.
Captele de bara fac legatura dintre port fuzeta si caseta de directie , care sunt necesare pentru efectuarea unui viraj (fie stanga sau dreapta) .
2) Scopul aplicatiei 
Scopul este analiza piesei la compresiune respectiv la tractiune ( acea compresiune apare cand efectuam un viraj) ,am desenat un model mai simplificat care este supus la o forta ce este necesara pentru efectuarea unui viraj , automobilul respectiv stationeaza pe asfalt uscat si are o greutate de Ga= 1000 kg , 10 000 [N]. 
Piesa mea arata in felul urmator :
Pentru a putea analiza aceasta piesa , trebuie cunoscuta greutatea care vine pe o roata , coeficinetul de aderenta care in cazul meu este , 0,8 (asfalt uscat - pneu) respectiv forta necesara rotirii rotii(anvelopei)
O estimare pe care am facut-o consta din calcularea fortei impingatoare (Fv- Forta necesara pentru viraj) folosind legea a I-a a frecarii care suna in felul urmator : '' forta de frecare la alunecare dintre doua corpuri nu depinde de aria suprafetei corpurilor aflate in contact ci doar de natura materialelor suprafetelor aflate in contact . asfalt uscat - pneu , coeficientul de aderenta 0,8. Fv = Ga/4 * 0.8 = 2000 [N]


Fisiere in arhiva (1):

  • Cap de Bara - Modelare si Analiza cu Elemente Finite.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!