Bateriile de acumulatoare

Extras din referat Cum descarc?

Bateriile de acumulatoare sunt pile electrice reversibile, care au proprietatea de a inmagazina energia electrica prin transformarea ei in energie chimica si reciproc. Bateriile de acumulatoare, numite pe scurt baterii sau acumulatoare, sunt formate din elementi (celule) de acumulare care pot fi conectate in serie (pentru marirea tensiunii), in paralel (pentru marirea intensitatii) sau mixt (pentru marirea tensiunii si intensitatii). 
Bateriile utilizate pe automobile servesc ca sursa de energie electrica, fiind conectate in paralel cu dinamurile sau alternatoarele. Bateriile de acumulatoare indeplinesc urmatoarelel functii: alimenteaza demarorul si sistemul de aprindere la pornire si alimenteaza restul receptoarelor si consumatorilor electrici cand motorul nu functioneaza. De asemenea ele preiau varfurile de sarcina, cand puterea ceruta de consumatori depaseste puterea care o poate da generatorul avand rolul unui rezervor de energie electrica care alimenteaza pentru scurt timp receptoarele electrice ajutand greneratorul in conditii grele de lucru cum ar fi pe timp de noapte, iarna, cand puterea consumatorilor intrece puterea generatorului. Acumulatoarele de pe automobile mentin tensiunea constanta in instalatia electrica la variatia vitezei si sarcinii generatorului. 
Dintre acumulatoarele pentru autovehicule cea mai larga raspandire o au acumulatoarele acide cu placi de plumb, in timp ce acumulatoarele alcaline se utilizeaza numai la autovehicule fara sistem de pornire electric (motociclete).


Fisiere in arhiva (1):

  • Bateriile de acumulatoare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!