Baterii Auto

Extras din referat Cum descarc?

Bateria unui automobil are rolul de a stoca energie electrica necesara pentru a porni motorul termic si pentru a alimenta consumatorii electrici atunci cand motorul termic este oprit. O baterie auto trebuie sa le indeplineasca urmatoarele cerinte:
- sa alimenteze demarorul in faza de pornire a motorului termic
- sa alimenteze consumatorii electrici cand alternatorul nu functioneaza
- sa filtreze oscilatiile de tensiune din sistemul electric
- sa alimenteze cu energie electrica sistemele electronice active permanent (memoriile modulelor electronice de control, alarme)
Foto: Baterie auto
Sursa: Rombat
Bateria trebuie sa indeplineasca aceste functii pe o plaja larga de temperaturi. In conditii extreme de temperaturi scazute (-30 ?C) bateria trebuie sa asigure pornirea motorului, precum si in conditii de caldura excesiva (70 ?C).
Pozitionarea bateriei se face de obicei in compartimentul motor si trebuie sa tina cont de urmatoarele constrangeri: lungime cat mai scurta a cablurilor de alimentare a demarorului, protectie impotriva contaminarii, asigurarea temperaturii normale de functionare, protectie impotriva vibratiilor precum si acces usor in vederea verificarii si a inlocuirii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Baterii Auto.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!