Adaptarea motoarelor vehiculelor rutiere la noile tipuri de combustibili

Extras din referat Cum descarc?

Piata auto in ROMANIA in 2005 - un an de recorduri
Anul 2005 s-a caracterizat printr-o conjuctura de factori favorabili automobilului si anume:
-anul a debutat cu introducerea cotei unice de impozitare, care a generat venituri suplimentare multor cetateni;
-cresterea monedei nationale a determinat o ieftinire efectiva si substantiala a automobilelor, avand in vedere ca preturile acestora sunt exprimate in euro, inclusiv pentru cele de productie nationala;
-bancile au promovat in 2005 sisteme de creditare cu dobanzi mult mai reduse si cu conditii de acordare si de garantare imbunatatite;
-prima de casare a permis la 15.000 de detinatori de automobile vechi sa le schimbe cu unele noi;
-numeroase promotii oferite in special de importatori s-au concretizat in reduceri de preturi sau in echipari mai bogate ale automobilelor.
Ca o consecinta a cumularii acestor factori favorabili, piata auto a autovehiculelor noi s-a dezvoltat extrem de puternic, intr-un ritm inca neintalnit in Romania: piata totala cu 41,7% si in mod special autoturismele cu 48,5%. S-a ajuns la un total de peste 256 mii autovehicule, dintre care peste 215 mii autoturisme.
Anul 2005 a fost al cincilea an consecutiv de crestere a pietei auto, incepand cu 2001. Comparativ cu anul 2000 (ce-i drept un an de regresie al pietei auto), vanzarile totale de autovehicule noi au fost de 3 ori mai mare, iar daca ne referim la autoturisme, vanzarile au fost de 3,3 ori mai mari.
Piata nationala de automobile a ajuns astfel sa fie a doua regiune, dupa Polonia si depasind Ungaria. Dar aici nu trebuie sa uitam ca Polonia are o populatie dubla fata de Romania.
Vanzarile de autoturisme noi au atins un prag psihologic: s-a vandut un autoturism nou la fiecare 100 de locuitori, ceea ce ne plaseaza mai aproape de nivelele din alte tari din regiune (Ungaria un autoturism nou la 54 de locuitori, Republica Ceha unul la 78, Polonia unul la 153).
Chiar daca la autoturisme s-a inregistrat cea mai importanta crestere de vanzari, totusi piata autovehiculelor comerciale a cunoscut si ea o majorare apreciabila, de peste 13%, ceea ce reflecta evident cresterea activitatii economice. De asemenea, vanzarile de autobuze si minibuze au crescut cu 37%, ceea ce inseamna si imbunatatirea conditiilor de transport public
Perspective pentru 2006 - Factorii care au alimentat cresterea exceptionala a pietei in 2005 isi vor pierde din efect in 2006. In plus, este de asteptat sa isi produca efectul si un fenomen de saturatie, indeosebi in ceea ce priveste creditarea. Drept consecinta, ne asteptam la o crestere moderata a pietei, de aproximativ 5-10%. 
NORMELE EURO
Unul dintre aspectele negative ale industriei auto il reprezinta poluarea mediului. Este stiut faptul ca in gazele de evacuare se gasesc: monoxid de carbon, hidrocarburi nearse sau oxidate partial, oxizi de azot, fum si produsi ai plumbului din aditivii benzinei sub forma de aerosoli si vapori. Acumularea dioxidului de carbon si a altor gaze cu efect de sera din atmosfera duc la incalzirea treptata a planetei, ceea ce ar putea conduce la cresterea nivelului marilor, inundatii, furtuni si alte catastrofe climatice.
Astazi prin aplicarea normelor EURO 4 si 5, care impun o cantitate de emisii pentru: 
Euro 4: 1,5 CO g/kWh; 0,46 HC g/kWh; 3,5 NOx g/kWh; 0,02 PM g/kWh 
Euro 5: 1,5 CO g/kWh; 0,46 HC g/kWh; 2,0 NOx g/kWh; 0,02 PM g/kWh, 
se adopta instalarea unor dispozitive de control la autovehicule pentru a limita emisia de poluanti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Adaptarea motoarelor vehiculelor rutiere la noile tipuri de combustibili.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!