Actionari Hidraulice

Extras din referat Cum descarc?

1. SISTEMATICA COMENZILOR MOTOARELOR HIDRAULICE
PRIN REZISTENTE HIDRAULICE
Reglarea vitezei de deplasare a motoarelor hidraulice se poate face in trei feluri:
- prin pompa cu debit variabil - prezinta avantajul unui randament mai bun pentru ca alimentarea circuitului hidraulic se executa la un debit constant, dar se poate aplica numai la reglarea proceselor lente (din cauza timpilor mari de raspuns necesari pentru excentrarea sau bascularea pompei);
- prin modificarea unor rezistente hidraulice de comanda ale servovalvelor dispuse pe intrarea
sau/si pe iesirea camerelor motorului hidraulic - asigura timpi de raspuns foarte mici si se recomanda sa se utilizeze la reglarea proceselor rapide si care necesita debite mici si medii. In acest caz alimentarea circuitului hidraulic se face la presiune constanta;
- prin pompa si prin rezistente hidraulice  conduce la cresterea randamentului si la adaptarea timpului de raspuns in functie de variatia lenta (reglarea prin pompa) sau variatia rapida (reglarea prin valva) a perturbatiilor din sistem. In acest caz alimentarea circuitului se face la debit constant. 
1.1. Tipuri de rezistente hidraulice
Rezistenta hidraulica caracterizeaza rezistenta opusa curgerii de catre circuitul hidraulic, inteles ca o succesiune de forme geometrice, fiecare caracterizata prin dimensiuni si rugozitate proprii. Rezistentele hidraulice se definesc ca raportul dintre caderea de presiune pe ele si debitul care le tranziteaza: 
unde 
Rezistoarele hidraulice, carora le asociem notiunea fizica de rezistenta hidraulica, pe care le intalnim in structura elementelor si circuitelor hidraulice , se pot imparti in : 
- rezistoare hidraulice de tip capilar sau interstitiu, caracterizate prin lungime mare in raport cu sectiunea (rezistoare hidraulice laminare  curgerea este laminara)
Pierderile de presiune pe aceste rezistente hidraulice se datoreaza numai vascozitatii fluidului
Debitul printr-un capilar cilindric se poate calcula: 
unde 
Petru interstitiul inelar cilindric: , 
fig .1.1
unde d-diametrul plunjerului, -jocul radial intre plunjer si corp, acoperirea initiala, y-deplasarea plunjerului in raport cu pozitia sa de referinta.
Pentru interstitiul plan: , unde L-lungimea interstitiului pe directia de curgere, 
b- latimea interstitiului plan, -deschiderea initiala a interstitiului, y-modificarea inaltimii interstitiului in raport cu valoarea sa de referinta.
fig. 1.2.
- rezistoare hidraulice tip diafragma, caracterizate prin lungime foarte mica (rezistoare hidraulice turbulente)
In acest caz pierderea de presiune este determinata aproape in exclusivitate de regimul turbulent de curgere. O astfel de rezistenta hidraulica este materializata de muchiile active ale sertarelor hidraulice ale valvelor proportionale si servovalvelor.
Debitul printr-o astfel de rezistenta hidraulica se calculeaza cu formula lui Bernoulli:
unde: -acoperirea negativa a sertarului;
y-deplasarea sertarului hidraulic in raport cu pozitia sa de referinta.
fig. 1.3
Semipunti hidraulice
O semipunte hidraulica reprezinta asocierea a doua rezistoare hidraulice (fixe sau reglabile), conectate la camera unui motor hidraulic, unul dispus pe intrare si celalalt pe iesire. Presiunea P din camera motorului depinde exclusiv de fortele rezistente FRM la motor, iar debitul QA la motor depinde de valoarea rezistentelor hidraulice RHi, RHe ale semipuntii si de caderea de presiune pe aceste rezistente.


Fisiere in arhiva (1):

  • Actionari Hidraulice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!