Acoperirea prin Cufundare la Cald

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE PAG 3
METODE DE PROTECTIE ANTICOROSIVA A MATERIALELOR METALICE PAG 5
METODE DE PREVENIRE A COROZIUNII PAG 5
METODE TERMICE PAG 5
ACOPERIREA PRIN IMERSIE IN METAL TOPIT PAG 6
PROCEDEUL DE DIFUZIUNE PAG 9
METALIZAREA PAG 10
CONCLUZII PAG 14
BIBLIOGRAFIE PAG 15


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere 
Prin coroziune se inteleg procesele de degradare si deteriorare a metalelor, sau obiectelor metalice, sub actiunea agentilor chimici din mediu.Cauza acestor modoficari nedorite ale metalelor sunt reactii chimice si in special electrochimice, care pornesc de la suprafata metalului respectiv.
Faptul ca multe metale reactioneaza cu vecinatatea lor este cunoscut de multa vreme. Astfel, fierul rugineste, argintul isi pierde luciul, cuprul capata o patina, aluminiul se oxideaza (formand un strat foarte subtire de oxid, care impiedica reactia mai departe), zincul si plumbul isi pierd treptat luciul metalic.
Cu exceptia metalelor asa zise nobile, toate celelalte metale sunt nestabile in contact cu aerul atmosferic. Modul in care se manifesta aceasta nestabilitate, ca si gradul in care ea apare, depinde de atat de natura metalului, cat si a vecinatatii lui.
Instabilitatea metalelor in contact cu atmosfera este determinata de reactii de transfer de sarcina, care au loc la interfata lor. Din punct de vedere chimic, coroziunea se bazeaza pe o reactie de forma:
M ?Mn+ + ne?
Dupa aspectul distrugerii, coroziunea poate fi clasificata in : coroziune continua (cand intreaga suprafata metalica a fost cuprinsa de actiunea mediului agresiv) si coroziunea locala (cand distrugerea se produce numai pe anumite portiuni ale suprafetei metalului sau aliajului). 
In practica, fenomenele de coroziune sunt in mod frecvent extrem de complexe si apar sub diferite forme, motiv pentru care o clasificare riguroasa a tuturor acestor fenomene este greu de efectuat.
Coroziunea locala poate fi de mai multe feluri:
- Coroziunea punctiforma, care se localizeaza pe suprafete mici (puncte de coroziune);
- Coroziunea sub suprafata, care incepe la suprafata dar se extinde de preferinta sub suprafata metalului provocand umflarea si desprinderea metalului (pungi de coroziune);
- Pete de coroziune, care se repartizeaza pe suprafete relativ mari,
dar adancimea lor este mica;
- Coroziunea intercristalina, care se caracterizeaza prin distrugerea selectiva a metalului la limita dintre cristale;
- Coroziunea transcristalina, care reprezinta un caz tipic de coroziune locala la care distrugerea coroziva este determinata de directia tensiunilor mecanice de intindere. Caracteristic la acest fel de coroziune este faptul ca fisurile se propaga nu numai la limita cristalelor ci ele chiar le traverseaza.
Dupa mecanismul de desfasurare se pot distinge doua tipuri de coroziune :
1. coroziunea chimica care se refera la procesele de distrugere a metalelor si aliajelor care se produc in gaze uscate, precum si in lichide fara conductibilitate electrica si in majoritatea substantelor organice ;
2. coroziunea electrochimica se refera la procesele de degradare a metalelor sialiajelor in solutii de electroliti, in prezenta umiditatii, fiind insotite de trecerea 
curentului electric prin metal.
Atat coroziunea chimica cat si cea electrochimica, fiind procese ce se desfasoara la interfata metal-gaz, fac parte din categoria reactiilor eterogene si se supun legilor generale ale cineticii acestor reactii.
2. Metode de protectie anticorosiva a materialelor metalice
Protectia impotriva coroziunii reprezinta totalitatea masurilor care se iau pentru a feri materialele tehnice de actiunea agresiva a mediilor corosive.
Metodele si mijloacele de protectie anticorosiva sunt foarte variate si numeroase; principial ele se pot grupa in urmatoarele categorii:
- metode de prevenire a coroziunii
- utilizarea metalelor si aliajelor rezistente la coroziune;
- metode de actionare asupra mediului corosiv;
- metode de acoperire a suprafetelor metalice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Acoperirea prin Cufundare la Cald.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!