Teoria Câmpurilor

Extras din referat Cum descarc?

Fie E3 spatiul euclidian tridimensional, in care este dat un sistem de axe ortogonale Oxyz. Se numeste camp scalar o functie , unde : astfel 
Multimea punctelor P(x,y,z) din spatiu care satisfac relatia 
constituie geometric o suprafata numita suprafata de nivel a campului scalar  Prin fiecare punct  trece o singura suprafata de nivel a campului , de ecuatie: 
Considerand o curba neteda , un punct fixat  si un punct oarecare , iar  - versorul (vectorul unitar) al tangentei la curba in punctul P0 , se numeste derivata campului scalar  dupa directia  in punctul P0 : , unde  este lungimea orientata a arcului de curba  Daca functia  este diferentiabila in punctul P0 , atunci aceasta limita exista si are aceeasi valoare pentru toate curbele  cu acelasi versor tangent  in P0 Valoarea acestei derivate exprima variatia campului  dupa directia  in punctul P0. Expresia derivatei campului scalar  dupa directia , intr-un punct oarecare, este:


Fisiere in arhiva (1):

 • Teoria Campurilor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!