Matematica și Topografia

Extras din referat Cum descarc?

Matematica este de obicei definita ca un studiu de cantitate, marime si relatii ale numerelor si simbolurilor. In ea se imbina subiectele aritmeticii, geometriei, algebrei, calculului probabilitatii, statisticilor si multe alte arii de cercetare.
Exista doua mari laturi ale matematicii: pura si aplicata. Matematica pura se ocupa numai cu interesul sau teoretic, pe cand matematica aplicata da metode  si tehnica pentru a rezolva probleme stiintifice in afaceri si inginerie sau aplicatii teoretice in stiinta. 
In ziua de azi, cand faci o prajitura sau construiesti o casa trebuie sa folosesti numere, geometrie, masuri si spatiu. Designul, inventarea noii tehnologii si computerele avansate implica mai mult matematica tehnica.
Matematica a fost folosita intai pentru masurarea timpului si tinerea evidentei. Una dintre primele dovezi a formei primitive de manifestare a matematicii a fost abacul cu oase si piese de lemn si roca. Geometria a fost folosita din preistorie, primele forme geometrice fiind descoperite pe peretii pesterilor.
In antichitate, cand civilizatiile s-au dezvoltat in Asia si Estul Apropiat, matematica a evoluat foarte mult. Aici s-au dezvoltat cunostintele de baza ale matematicii, aritmetica, geometria si algebra. Cei mai mari matematicieni ai antichitatii au fost Euclid, Apollonius din Perga si Arhimede considerat cel mai mare matematician al antichitatii.
HARTA LUI PTOLEMEU DIN 150 i.e.n.
Intotdeauna oamenii si-au dorit sa cucereasca noi teritorii pentru a-si asigura suprematia atat politica cat si militara. Pentru a cunoaste noi teritorii vechii calatori au intocmit schite si planuri ale locurilor pe care le-au strabatut.
Astfel au aparut primele harti. Cele mai vechi harti care au supravietuit sunt harti din Mesopotamia facute pe table de lut si harti din vechile culturi Mediteraneene facute pe bucati de mozaic. Scrierile din Grecia si Roma antica se refera la alt fel de harti dar acestea au fost intocmite pe pergament, originalele disparand de-a lungul anilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Matematica si Topografia.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

- ISTORIA CULTURII SI CIVILIZATIEI - CLAUDIU DRAMBA
- WORLD WIDE WEB
- COMPTON'S INTERACTIV ENCYCLOPEDIA 2002 EDITION
- TOPOGRAFIE - A. COSTACHEL, D. MIHAIL
- TOPOGRAFIE MILITARA - Gl. Bg. Ing. DRAGOMIR VASILE
- METODE DE REPREZENTARI CARTOGRAFICE - P. COTET
- TOPOGRAFIE GENERALA - R. FILIMON
- MANUAL DE TOPOGRAFIE - I. PAVELESCU


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!