Dicționar matematic

Extras din referat Cum descarc?

In alcatuirea Dictionarului termenilor de matematica, am considerat ca e bine de precizat numai acei termeni ce se folosesc fie in prelucrarea matematica (statistico-matematica) a datelor de observatie culese in activitatea de protectie a mediului, fie termenii ce sunt utilizati in modelele matematice din Biologie (Ecologie, Genetica etc). Abscisa (absurdus), termen introdus de Leibniz. Pentru un punct de pe o axa reprezinta numarul care indica lungimea segmentului cuprins intre punct si originea axei. E: absciss; F: abscisse (O. M.). Absurd (absurdus), contrar cu logica, cu ratiunea. O demonstratie sau un rationament prin absurd poate fi realizat in doua moduri: (a) se stabileste ca o propozitie este adevarata aratand ca daca nu este se ajunge la o consecinta falsa; (b) se stabileste ca o propozitie este falsa aratand ca consecintele sale sunt false. E: absurd; F: absurde (O. M.). AdunarE (additio), operatie care consta in reunirea intr-un singur numar (numit suma) a doua numere. Operatia se defineste analog si pentru alte entitati matematice asemanatoare, ca: polinoame, functii, vectori etc. E: addition; F: addition (O. M.). AFIX (affixus = atasat), numarul complex z= a + bi atasat punctului din planul complex (C) raportat la un reper ortonormat. (O. M.). Algoritm succesiune determinata de prescriptii precise avand ca obiectiv rezolvarea problemelor dintr-o anumita clasa, dupa un numar finit de pasi. Ex: algoritmul lui Euclid pentru aflarea (a, b) = c. m. m. d. c. al numerelor a si b. E: algorithm; F: algorithme (O. M.). Analitic care procedeaza prin calea de analiza ce considera lucrurile prin elementele lor (o metoda analitica, un spirit analitic) in opozitie cu sintetic care considera lucrurile in ansamblul lor. E: analytic; F: analytique (O. M.). Apartenenta relatie intre un element a si multimea A, din care face parte, ceea ce se scrie a (A. Sensul de apartenenta a fost introdus de Peano in 1897. E: membership; F: appartenence (O. M.). Aplicatie (applicatio = actiunea de a lega), functie. E si F: application (O. M.). Aproximare (approximare = a apropia), operatie de determinare a unui element dintr-un spatiu metric, a carui distanta fata de un element dat sa fie mai mica decat un numar pozitiv dat. E: approach (O. M.). Asimptota a se contopi, a coincide, dreapta asociata unei curbe plane cu puncte la infinit astfel incat atunci cand un punct al curbei se deplaseaza spre infinit, distanta sa de la dreapta tinde catre zero. E: asymptote (O. M.). Asociativitate (asociare = a uni), proprietate a unei operatii binare o: MxM, de a satisface relatia: xo (yoz) = (xoy) oz. E si F: association (O. M.). Axa de coordonate (axis = osie), dreapta orientata pe care se alege un punct fix (numit origine) si o unitate de masura. E: axis of coordinates; F: axe de coordonees (O. M. ). AXIOMA Lui Arhimede oricare ar fi numerele reale 0 ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Dictionar Matematic
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!