Comportamentul Compusilor Elastici in Simetria Izotropica Transversala

Extras din referat Cum descarc?

REZUMAT 
Se analizeaza comportamentul elastic al compusilor izotropici transversali realizati din doua materiale elastice compresibile conform unor cantitati recomandate.Se descrie intregul set de tensori de elasticitate efectiva pentru microstructurile laminate de odin izotropic finit situati transversal.
Proprietatea extremala a acestei clase de microstructuri se utilizeaza pentru a deriva noio legaturi optime pe moduli elastici efectivi.In cazul compusilor din fibra izotropica situti transversal de care s-a ocupat Hashin obtinem o inegalitate tensoriala optima in tensorul elastic efectiv.Inegalitatea tensoriala include limitele lui Hashin si cele ale lui Hill pe modulul compact transversal,iar limitele lui Hashin legate de modulul transversal participant si a modulului axial participant.
1.INTRODUCERE
Materialele compozite pot fi anizotrope si pot realiza simetrii cristalografice.In aceasta lucrare ne ocupam de materialele compozite bi-fazice care prezinta o simetrie izotropica transversala.Astfel de comusi sunt importanti din punct de vedere tehnologic.De exemplu este interesant de aflat proprietatile elastice efective ale compusilor izotropici transversali realizati din fibre taiate paralel introduse intr-o matrice.In aceasta lucrare vom obtine limitele modulilor efectivi ai materialelor compozite izotropice situate transversal,dintre care un cay special il reprezinta materialul compus din ,,fibra taiata".
Recent Lipton (1991) a obtinut noi limite optime ale unor moduli participanti efectivi ai unui compus izotropic transversal proveniti din doua materiale elastice incompresibile.In aceasta lucrare vom extinde analiza realizata de James et al (1990) si Lipton (1991) pentru a obtine limitele optime din doi moduli elastici efectivi ai unor materiale compozite izotropice transversale realizate din materiale elastice compresibile izotropice.
Diferenta de baza dintre acesta analiza si cea a lui Lipton (1991) este algebra.Tensorul elastic efectiv al unui compus incompresibil izotropic transversal este descris de doar trei moduli participanti,in timp ce tensorul elastic efectiv pentru un compus izotropic transversal incompresibil este descris de cinci moduli.Compusul este menit sa coordoneze sistemul dat de baza e1,e2,e3,unde e3 este axa simetriei compusilor.Modulii efectivi sunt modulul compact tensionat plan k*,modulul participant transversal ,modulul axial *,modulul pentru tensionarea uniaxiala longitudinala n* si modulul de intersectie l*.
In consecinta va fi convenabil sa se scrie tensorul efectiv C*(ca de altfel oricare alt tensor de grad 4 simetric,izotropic transversal) sub forma unei matrice in legatura cu baza.
E1 = 1/ (e1 x e1 - e2 x e2)
E2= 1/ (e1 x e2 + e2 x e1)
E3= 1/ (e1 x e3 + e3 x e1)
E4= 1/ (e2 x e3 + e3 x e2)
E5= 1/ (e1 x e1 + e2 x e2)
E6= e3 x e3 
( 1.1 ) 
Matricea tensorului efectiv este data de 
E1 E2 E3 E4 E5 E6
E1 2m*
E2 2m*
E3 *
E4 * 
E5 2k* l*
E6 l* n*


Fisiere in arhiva (1):

  • Comportamentul Compusilor Elastici in Simetria Izotropica Transversala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!