Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui

Extras din referat

In gari si aeroporturi nu au mai fost organizate sectii de votare pentru ,,tranzit"
12 ore sunt deschise urnele pentru ,,DA" si ,,NU"
Incepand cu ora 8.00, romanii se vor putea pronunta, astazi, in privinta demiterii presedintelui suspendat Traian Basescu. Pentru cei peste 18 milioane de cetateni inscrisi pe listele electorale au fost infiintate 17.294 de sectii de votare in tara si 178 in strainatate.
Cei care doresc sa participe la referendum trebuie sa se prezinte la sectia de votare unde sunt inscrisi pe listele permanente, si nu la o alta sectie din aceeasi localitate. In cazul in care un alegator se afla, insa, in alta localitate, el va putea vota la orice sectie, pe o lista suplimentara. La sectia de votare, singurul act pe care trebuie sa-l aiba cetateanul asupra sa este cel de identitate. Numai daca numele sau nu figureaza pe lista electorala permanenta a sectiei, el va fi trecut pe o lista suplimentara. Pe buletinul de vot pe care urmeaza sa-l primeasca, alaturi de stampila cu mentiunea ,,VOTAT", figureaza intrebarea: ,,Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu?". In partea dreapta sunt doua casete, cu raspunsurile ,,DA" si ,,NU", care dau posibilitatea alegatorilor sa opteze pentru demiterea sau mentinerea in functie a sefului statului. Stampila trebuie aplicata pe una din cele doua casete si nu in afara lor, in acest caz, votul fiind anulat. Daca stampila a fost folosita gresit, exista posibilitatea de a mai cere, pentru o singura data, un alt buletin de vot. De asemenea, in cabina alegatorii sunt obligati sa intre singuri. La final, stampila va fi returnata reprezentantului Biroului Electoral, care va aplica pe actul de identitate timbrul cu mentiunea ,,VOTAT 19 mai 2007". Urnele se vor inchide la ora 20.00 fara a mai exista posibilitatea prelungirii acesteia, conform deciziei luate in aceasta saptamana de membrii Biroului Electoral Central. In gari sau aeroporturi nu se vor mai instala sectii de votare, cum s-a intamplat in alte dati. Acestea vor exista numai in puncte fixe, pentru a se putea identifica astfel persoanele care voteaza dublu sau multiplu. 
Pentru consultarea populara au fost imprimate 20.271.310 buletine de vot, cu 10% mai mult decat totalul electorilor, si au fost realizate 20.047.597 de timbre autocolante si 87.265 de stampile de vot. Referendumul a costat statul nu mai putin de 60 de milioane lei. 
19 mai: Totul despre referendum
16/05/2007 
Autoritatea Nationala Permanenta a stabilit toate regulile dupa care pot sa voteze romanii la referendum-ul din data de 19 mai 2007.
Potrivit reglementarilor legale in vigoare, la aceasta data romanii din tara si din strainatate sunt asteptati la urne pentru a spune daca sunt sau nu de acord cu demiterea presedintelui Traian Basescu. 
In functie de optiune, alegatorul va aplica stampila votat pe "casuta" DA, in caz ca doreste demiterea presedintelui, si NU, daca doreste ca acesta sa revina la Palatul Cotroceni. Au drept de vot toti cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua votului inclusiv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mapa de Presa - Referendumul pentru Demiterea Presedintelui.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!