Festivalul de Film de la Cannes

Extras din referat Cum descarc?

Festivalul international de film de la Cannes cunoscut si ca Festivalul de la Cannes este un festival cinematografic de mare prestigiu international care se desfasoara in fiecare an, in luna mai la Cannes, oras situat in sudul Franta.
Oferind garantia unei importante acoperiri din partea mass-mediei, festivalul este vizitat in fiecare an de numeroase staruri de cinema, incantate de ocazia de a fi prezente (Montee de Marche). Multi producatori aleg acest prilej pentru a lansa ultimele lor realizari si pentru a vinde drepturile de difuzare distribuitorilor veniti din intreaga lume. 
De asemenea festivalul reuneste peste 30.000 de persoane acreditate, reprezentand spectrul larg al industriei de film. In jur de 4000 de jurnalisti din intreaga lume vor scrie in acest an despre cel mai important si cel mai aplaudat festival de film din lume.

Festivalul de Film de la Cannes ce se va desfasura in perioada 16 - 27 mai, anul acesta ajunge la cea de-a 60-a editie si va face un tur al lumii in 22 de filme in cadrul competitiei pentru prestigiosul trofeu Palme d'Or, reunind in aceasi concurs regizori consacrati precum Gus Van Sant sau Quentin Tarantino, cu autori mai putin cunoscuti. Foarte asteptat, filmul ''My Blueberry Nights'', prima pelicula realizata in limba engleza de cineastul chinez Wong Kar-wai (''In the mood for love'' si ''2046'') va deschide festivalul de la Cannes la 16 mai. In acest film isi face debutul pe marile ecrane solista americana de jazz Norah Jones. 
De-a lungul anilor festivalului de film de la Cannes ii revin meritele popularizarii unor curente de marca din cinematografie, asa cum au fost neorealismul italian, noul val francez sau cinematograful ne-oficial est-european despre experientele regimurilor comuniste. La aceasta editie Hollywood-ul va fi reprezentat la Cannes de regizorul Gus Van Sant (castigator al unui Palme d'Or in 2003 cu pelicula ''Elephant'') cu filmul sau ''Paranoid Park'', o adaptare dupa romanul cu acelasi nume de Blake Nelson. La Cannes vor sosi si fratii Ethan si Joel Coen cu filmul ''No Country for Old Men''.
Organizatorii declara ca cea de-a 60-a editie a Festivalului Internatonal de Film de la Cannes va fi una cu totul speciala. Se stie faptul ca Stephen Frears va fi presedintele juriului, iar actrita Diane Kruger va fi amfitrioana festivalului. 
Posterul oficial:

In timpul editiei din 2006 a festivalului, fotograful Alex Majoli, de la Agentia Magnum, a realizat o serie de portrete ale artistilor sarind. Pornind de la aceste fotografii, graficianul Cristophe Renard a reusit a compuna o adevarata coregrafie, reusind sa aduca un omagiu energiei creative a cinematografiei, printr-o compozitie cu Pedro Almodovar, Juliette Binoche, Jane Campion, Souleymane Cisse, Penelope Cruz, Gerard Depardieu, Samuel L. Jackson, Bruce Willis si Wong Kar Wai. Posterul celei de-a 60-a editii este, astfel, manifesto-ul unui festival care priveste intotdeauna spre viitor.
Juriul sectiunii "Un Certain Regard" este prezidat de Pascale Ferran, alaturi de Jasmine Trinca, Cristi Puiu, Kent Jones si Bian Qin.
Juriul sectiunii "Camera D'Or", prezidat de Pavel Longuine, ii va reuni in mod notabil pe Julie Bertucelli, Clotilde Courau si Renato Berta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Festivalul de Film de la Cannes.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!