Ce poate Învăța Europa de la Noi

Extras din referat Cum descarc?

Goana spre Eu-ro-pa [European Union, Romania, si pa, pa!] a moldovenilor a devenit pentru majoritatea o prioritate sau un gand, un vis, un preludiu, o foaie turistica, un contract de munca (!), o metoda buna de a pune cativa ,,iepurasi" la coltun. Explicam aceasta mobilitate in masa prin faptul ca avem un nivel de viata precar, salarii mici si preturi mari la alimente, medicamente, haine etc., guvernare proasta si societate civila embrionara, adica cum se mai spune, suntem lipsiti de perspectiva in propriul meleag. Uitasem sa mentionez ca sunt adeptul europenizarii, a valorilor universale si, desi traiesc o conditie extrem de dura, de dramatica a clipei care pare ca s-a frant in doua pentru mine, spiritul luminii ma indeamna sa traiesc, in pofida oricaror absurditati, sa traiesc si sa iubesc aceasta viata, sa tolerez aceasta lume. Dar cum este lumea? Este asa cum este... Totusi ma bucur ca sunt nascut in 1987 si nu mai devreme. Aveam sa traiesc vremea sovieticului, sa fac abracadabra, sa violez frontierele. Personal, mi se pare ca traiesc ca dupa un redutabil zid chinezesc. Am ajuns sa plec la fratii mei din Romania solicitand viza, nevoit uneori sa dai si teapa. Dar asta este deja o alta realitate. 
Aceasta Europa se extinde, se umfla ca un balon. Si vreau sa cred ca vom ajunge si noi vreodata in aceasta comunitate, chiar daca la moment pare imposibil. Ordinea din haos este supusa mai mereu jocurilor si intereselor meschine, false, teroriste. In asa dilema


Fisiere in arhiva (1):

  • Ce poate Invata Europa de la Noi.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!