Ce Cred eu despre Coruptia Academica

Extras din referat Cum descarc?

Fiind un fenomen omniprezent in societatile ,,de trecere", in statele in curs de dezvoltare, dar si in marele imperii ale lumii (SUA, Marea Britanie, Franta, ,,tigrii asiatici" etc.), coruptia, vizeaza un ansamblu de activitati imorale, ilicite, ilegale realizate nu numai de indivizi cu functii de conducere sau care exercita un rol public, ci si de diverse grupuri si organizatii, publice sau private, in scopul obtinerii unor avantaje materiale sau morale sau unui statut social superior prin utilizarea unor forme de constrangere, santaj, inselaciune, mituire, cumparare, intimidare.
Inteles ca o activitate ilicita, coruptia, este un act antisocial, fiind foarte frecvent intalnita in societate si este deosebit de grava, deoarece favorizeaza interesele unor particulari, mai ales in aria economica, afectand interesele colective prin: insusirea, deturnarea si folosirea resurselor publice in interes personal, ocuparea unor functii publice prin relatii preferentiale, incheierea unor tranzactii prin eludarea normelor morale si legale.
Este incontenstabil faptul ca, coruptia este un fenomen mondial, si a-l restrange la tarile in dezvoltare ar insemna luarea unei atitudini inacceptabil de optimiste. Totusi coruptia academica este prezenta mai cu seama in tarile in curs de dezvoltare. Ce cred eu despre asta? Bineinteles ca este un fenomen anormal, unul degradant, atat pentru student, si indeosebi pentru profesor. Poate ca vorbesc in incertitudine fiindca nu am fost niciodata implicat direct intr-o asemenea situatie. Incerc acum sa-mi dau seama de acest lucru, cu toate ca auzim mereu de dansul. Coruptia academica, in opinia mea, este un caz care vine, in primul rand de la student, de la acea persoana care ofera bani sau alte servii profesorului. Chiar nu inteleg, oare ar putea fi implicat un student constiincios intr-un asemenea conflict? Eu cred ca nu. De aceeasi parere sunt si expertii de la Transparecy International care, de curand, invitati de Centrul Tanarului Jurnalisti au afirmat ca o mare parte din vina o poarta anume persoana care ofera, ea fiind vulneranila, nesigura. Acelasi lucru se intampla si in cazul studentului


Fisiere in arhiva (1):

  • Ce Cred eu despre Coruptia Academica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă gratuit acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.


Hopa sus!