Analiza proiectului pilot CBDC - eCNY

Extras din referat Cum descarc?

Noțiuni introductive
Moneda digitală a Băncii Centrale este o soluție inovatoare pentru a aborda problema problemelor globale de plată. Folosește ideea sistemului blockchain de a păstra banii în formă virtuală. Regulatorul principal al procesului este banca centrală a țării. Această bancă reglementează și distribuie acești bani ca bani fiat. Acești bani pot fi folosiți pentru cumpărare, transfer și alte utilizări monetare, cum ar fi bani fiat.
Principalul avantaj al CBDC-urilor este automatizarea. Face reglementarea și verificarea banilor mai ușoară pentru guverne și bănci.
CBDC-urile care se bazează pe baze de date convenționale împărtășesc multe dintre caracteristicile tehnice ale bazelor de date tradiționale ale băncilor centrale, iar sistemele bazate pe DLT sunt, de asemenea, susceptibile de atacuri la scară largă.În ceea ce privește confidențialitatea, cele mai mari riscuri de securitate cibernetică implică atacuri cibernetice sofisticate care ar putea pătrunde în bazele de date mari ale băncilor centrale sau intermediarilor din sistemul CBDC, cum ar fi băncile și furnizorii de servicii de plată, oferind hackerilor un țesut mare de date personale.
Există o mulțime de motive pentru a explora monedele virtuale, în funcție de situația economică dintr-oțară. Iată doar câteva, conform Fondului Monetar Internațional: CBDC-urile sunt mai rentabile decât numerarul fizic, deoarece au costuri de tranzacție mai mici; pot promova incluziunea financiară, ceea ceînseamnă că cei care nu sunt bancați pot obține acces mai ușor și mai sigur la bani de pe telefonul lor; potconcura cu companiile private care au nevoie de stimulente pentru a îndeplini standardele de transparențăși a limita activitatea ilicită; și pot ajuta politica monetară să curgă mai rapid și mai ușor.
eCNY este moneda digitală legală emisă de Banca Populară din China, care este folosită în principal pentru numerar în circulație. Este operat de instituții de exploatare desemnate și schimbat către public.
Moneda este plătită în formă electronică, iar valoarea este aceeași cu cea a bancnotelor și monedelor RMB. RMB digital este emis în prezent de Banca Populară a Chinei pe o bază pilot la scară mică și se află în etapa de testare pilot internă închisă. Nu există un calendar pentru lansarea sa oficială.
Țări care pilotează CBDC
- Potrivit Consiliului Atlantic, 87 de țări (reprezentând mai mult de 90% din PIB-ul global) cercetează un CBDC, iar șapte au lansat unul. Comparativ, în mai 2020, doar 35 de țări luau în considerare dezvoltarea unui CBDC.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza proiectului pilot CBDC - eCNY.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. CBDC: 17 țări lansează proiecte pilot - BitcoinEthereumNews.com
2. China’s Digital Currency eCNY Reached 261M Digital Wallets - China Internet Watch 
3. Chinas-Approach-to-Central-Bank-Digital-Currency.pdf (researchgate.net)


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!