Analiza de Imagini Publicitare Fixe

Extras din referat Cum descarc?

In zilele noastre, o simpla vizionare a unui program TV, o plimbare de relaxare intr-un spatiu public sau lecturarea unui ziar inseamna o expunere intensa la una dintre cele mai spectaculaose manifestari ale culturii contemporane: spoturi TV, fise, panouri gigantice, machete de presa. Acestea sunt sclipitoare, atrag privirea, trezesc emotii si dorinte puternice, impun personaje cu care ne identificam sau pe care le indragim, ne amuza sau ne dau de gandit. Daca la inceputurile sale publicitatea era realizata intr-o maniera intuitiva, avand ca obiectiv principal actiunea de a informa, tendinta actuala este de a face apel la cercetari de specialitate si abordari stiintifice. Pentru a exemplifica acest lucru putem realiza o analiza comparativa a doua spoturi TV dedicate promovarii aceluiasi tip de produs: autoturismul auto. Astfel, lucrarea de fata constituie o analiza de publicitate fixa pentru patru tipuri de autoturisme apartinand unor marci diferte: Ford, Hyundai, Seat respectiv BMW. 
Obiectivul acestei lucrari este de a releva mesajele implicite propuse de aceste reclame si de a identifica publicul-tinta vizat de acestea.
Contextul : cele patru reclame au fost publicate in numarul lunii iunie al revistei TopGear, revista auto de mare tiraj, ce se adreseaza persoanelor cu venit peste mediu, persoane active, oameni inteligenti ce se pot erija in formatori de opinie, in mare majoritate barbati.
Descrierea reclamelor :
In cazul celor patru reclame, imaginea se intinde pe doua pagini pline, insa difera prin continut. Astfel :
Ford :
Pagina din stanga, dar si 1/3 din pagina din dreapta ne infatiseaza fotografia, in tonuri inchise, pe fond alb, a unui personaj surprins in ipostaza de a face surf. Obiectul acestei actiuni (placa) este unul inedit, reprezentat de ferestrele laterale ale unui autoturism FordS-MAX.
In treimea superioara a imaginii din dreapta observam un cerc in care se afla inscrise cateva steaguri ale unor tari, precum si textul << Car of the year >>. Partea centrala a imaginii din dreapta contine sloganul campaniei de promovare a autoturismului FordS-MAX: "Traieste maxim", iar in partea inferioara a paginii descoperim imaginea autoturismului deja mentionat, alaturi de un text de prezentare care se incheie cu numele produsului promovat, marca sub care este fabricat, sigla si sloganul acesteia : << Feel the difference >>.
Hyundai:
Descoperim in cele doua pagini pe care se intinde reclama urmatoarele elemente: pe pagina din stanga Statuia Libertatii careia i-a fost conferita o noua infatisare: aceea a unui bastinas american, adica a unui indian, element care este in acord cu partea superioara a paginii: "Oferta pentru care Columb ar fi lasat descoperirea Americii pe mai tarziu".
Pagina din dreapta este cea care aduce in discutie produsul promovat: Hyundai Tucson Gold si observam ca suportul pe care se gaseste imaginea sa este unul neconventional: un papirus.
Partea superioara a imaginii din dreapta contine un chenar in care se afla tiparit numele produsului si oferta propusa, oferta detaliata in josul celor doua pagini si indicata prin asterix.
Imaginile in discutie surprind un anume moment temporal : caderea noptii, iar in ceea ce priveste spatialitatea, imaginile ne pozitioneaza in zona Oceanului Atlantic de care este inconjurata Statuia Libertatii. De asemenea, aceste imagini sunt incadrate de o banda albastra in felul urmator: banda insoteste limita inferioara a imaginilor amintite si se continua pe latura dreapta a acestora. In coltul din stanga de jos al benzii se afla numele marcii, sigla si site-ul acesteia, iar in coltul din dreapta de sus al benzii regasim sloganul: "Drive your way".
Seat
Imginile descriu un cadru nocturn, animat de prezenta unui personaj masculin foatre procupat de aspectul interior si exterior al masinii sale, un Seat Leon, situat in centrul imaginilor. Aceasta preocupare reiese din multimea produselor destiante ingrijirii autoturismului, produse aflate in dezordine, dupa cum putem observa in imagine, dar si din faptul ca personajul masculin este surprins chiar in momentul acestei actiuni. In partea superioara a imagnii din dreapta descoperim sloganul campaniei de promovare a autoturismului: "Seat Leon.Cine pe cine conduce? " In partea opusa acestuia, in diagonala, observam un text de prezentare al produsului Seat Leon.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza de Imagini Publicitare Fixe.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!