Tranzacții pe piața bursieră

Cuprins referat Cum descarc?

1. Tranzactiile comerciale futures.3
1.1 Natura pietelor futures .3
1.2. Tehnica tranzactiilor comerciale futures.5
1.3. Tranzactiile futures cu instrumente financiare.10
2. Tranzactii cu optiuni.12
2.1. Caracteristicile tranzactiilor cu optiuni.14
2.2. Mecanismul tranzactiilor cu optiuni.17
BIBLIOGRAFIE.21


Extras din referat Cum descarc?

1. TRANZACTIILE COMERCIALE FUTURES
1.1. Natura pietelor futures 
Tranzactiile cu lichidare la un anumit termen de la incheierea contractului au aparut cu cateva secole in urma pe piata de marfuri. Prin perfectionarea acestui tip de tranzactii si extinderea lor la operatiunile cu valuta si active financiare s-au conscrat in practica de afaceri doua categorii de contracte la termen:
a)-anticipate (forward) si
b)-viitoare (futures).
a)Contractul anticipat (forward) este un acord intre doua parti, vanzatorul si cumparatorul, de a livra si respectiv de a plati la o anumita data o marfa, valuta sau un activ financiar la un pret stabilit in momentul contractarii. Contractul este deci determinat, in elementele sale esentiale (obiect, pret, scadenta), in momentul perfectarii tranzactiei, ramane insa incerta valoarea acestuia la lichidare, tinand seama de faptul ca intre momentul incheierii contractului si cel al executarii lui, pretul marfii, valutei sau activului financiar se modifica pe piata. Prin urmare vanzatorul sau cumparatoarul poate inregistra diferente favorabile sau nefavorabile de pret, dupa cum pretul la lichidare este mai mare sau mai mic decat cel contractat. 
Deci, printr-un contract anticipat cumparatorul se obliga sa cumpere o anumita marfa, valuta sau activ financiar la un pret stabilit in momentul incheierii contractului, la o scadenta fixa. Acest contract urmeaza sa fie lichidat numai la scadenta, iar rezultatul lui virtual depinde de pretul zilei din momentul expirarii contractului.
b)Contractul futures este tot un acord de vointa de a cumpara /vinde o cantitate determinata dintr-o marfa, valuta sau activ financiar la un pret stabilit in momentul incheierii contractului, cu lichidarea contractului la o data viitoare. Dar, desi atat la contractele anticipate cat si la cele viitoare executarea are loc la un termen viitor, cele doua categorii de operatiuni se deosebesc in mai multe privinte.
In primul rand, intr-un contract viitor (futures) conditiile contractuale sunt standardizate in ceea ce priveste natura marfii, a valutei etc. si cantitatea contractata, numita si unitate de tranzactii. Toate contractele futures, au un anumit termen de executare, mai precis o data la care urmeaza sa aiba loc lichidarea. Datele de livrare sunt prestabile la bursa, iar contractele pe un anumit activ cu aceeasi scadenta formeaza o specie a contractului futures pe acel activ.
In al doilea rand, pretul contractului futures se stabileste la bursa prin procedura specifica de negociere si contractare a acestei piete. Acest pret este expresia raportului dintre cererea si oferta pentru fiecare contract standardizat si el difera zilnic, in functie de conditiile pietei. Ca atare, valoarea contractului nu mai este fixa, ca in cazul contractului forward, ci este variabila. De aici rezulta una din caracteristicile definitorii ale contractului futures si anume faptul ca acesta etse zilnic actualizat, astfel incat pierderile uneia din partile contractante sunt transferate ca venituri celeilalte parti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tranzactii pe Piata Bursiera.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!