Transformata Laplace Rapidă

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere.3
2. Scurt istoric.4
3. Breviar teoretic.5
4. Transformarea Laplace rapida.7
5. Aplicatii ale transformatei Laplace.9 
6. Bibliografie.11


Extras din referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE
Lucrarea consta in efectuarea unui studiu asupra transformarii Laplace rapide.
Cele mai importante transformari integrale sunt transformarile Laplace si Fourier. Acestea sunt utilizate curent de in teoria circuitelor, in probleme liniare de mecanica, in rezolvarea unor ecuatii integrale, dar si in studiul sistemelor dinamice, studiul vibratiilor si al ecuatiilor fizicii matematice.
La o ecuatie diferentiala, metoda Laplace este o metoda cunoscuta, dar aceasta nu mai este universal aplicabila - nu rezolva orice ecuatie. Similar, calculul inversei unei transformate Laplace nu se poate face efectiv cu metoda clasica de descompunere in functii simple.
Lucrarea contine un breviar teoretic necesar crearii algoritmului de calcul a valorilor unei functii original Laplace in diverse puncte discrete. 
Partea de importanta majora in cadrul proiectului consta in prezentarea unui algoritm prin care, fiind data o functie olomorfa, , recuperam originalul Laplace , dar nu ca functie explicita, ci prin valorile functiei intr-un sir discret de puncte. Vom arata cum se pot calcula valorile lui in diverse puncte discrete.
In final se regasesc cateva domenii importante de aplicabilitate a transformatei Laplace.
2. SCURT ISTORIC
Pierre-Simon Laplace a fost unul dintre cei mai straluciti astronomi din istorie in acest domeniu. Acest francez a prezis prin calcule matematice multe lucruri care mai tarziu au putut fi observate cu telescoape puternice. Laplace s-a nascut pe 23 martie, 1749, in Baeumont-en-Auge, un oras din Normandia. Tatal sau a fost sarac, si Pierre-Simon a primit educatie putin mai tarziu. Vecinii mai bogati s-au interesat oarecum de el si l-au trimis la universitate in Caen. Acolo s-a descurcat foarte bine in matematica. La varsta de 18 ani a mers 
la Paris cu o scrisoare in care explica 
principiile mecanicii pentru a o da lui Jean d'Alembert, un matematician de seama la acea vreme. D'Alembert a fost impresionat si l-a ajutat pe tanarul Pierre sa obtina un post de profesor de matematica la Scoala Militara.
LaPlace a castigat multe premii pentru studiile sale si a fost facut marchiz, dar a ramas modest spunand:''Ceea ce stim este putin . Ceea ce stim nu este imens''. A murit la Paris pe 5 martie, 1827.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transformata Laplace Rapida.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!