Tehnologia Informațiilor

Extras din referat Cum descarc?

1.Ce inseamna reingineria afacerii?
Reingineria afacerilor (Reengineering) inseamna regandirea fundamentala si reproiectarea radicala a proceselor afacerii pentru obtinerea de imbunatatiru substantiale privind costurile, calitatea, viteza de reactie a decidentilor. Aceasta regandire a modului de a face afaceri este influnetata si gaseste totodata raspunsuri in noile solutii TI&C.
2.Care sunt factorii care pot influenta modul de desfasuare a afacerii in cadrul unei firme?
-Globarizare;
-Competitie de nivel inalt;
-Informatia devenita resursa cheie;
-Spatiul virtual de munca si chiar derularea activitatii in conditiile companiei virtuale;
-Comert electronic;
-Existenta in cadrul firmei a personalului specializat in procesarea datelor si analiza (knowledge worker);
-Un nou tip de relatie cu banca prin care se obtin servicii si produse noi ca urmare a promovarii noilor solutii TI etc.
3.Ce este entropia informationala si cum se calculeaza?
O importanta masura in teoria informatiei este entropia informationala, marilme de regula exprimata prin numarul mediu de biti necesar pentru stocarea sau comunicarea respectivei informatii. Entropia cuantifica nivelul de incertitudine implicat de o variabila aleatoare. Entropia se determina cu formula:
unde
H = entropia
Pi = probabilitatea producerii evenimentului al i-lea, i = 1, ...,n.
4.Care sunt cele trei aspecte sub care e privita informatia?
Aspectul semantic al informatiei se refera la semnificatia pe care o are aceasta pentru elementul care receptioneaza. Latura sintactica reliefeaza masura in care semenele ce compun informatia inlatura un element de incertitudine, de determinare a fenomenului, iar utiliatatea practica a informatiei pentru receptor defineste aspectul pragmatic.
5.Care sunt cele doua elemente de calitate ale informatiei si ce reprezinta fiecare?
Acuratetea determina valoarea informatiei si se refera la reflectarea exacta a realitatii sub aspect cantitativ dar si calitativ.
Oportunitatea reprezinta calitatea informatiei de a fi disponibila la momnetul la care este solicitata si se determina prin parametrul timp.
6.Care sunt sistemele componente prin care se caracterizeaza o organizatie economica?
O organizatie se caractzerizeaza prin trei componente:
-un sistem conducator, care este orientat catre luarea deciziilor si repartitia resurselor necesare pentru indeplinirea, la un nivel de performanta asteptat, a obiectivelor organizatiei;
-un sistem informational care are ca principala atributie dirijarea fluxului de informatie, in conformitate cu nevoile procesului de conducere; el se mai numeste si sistem informational pentru conducere;
-un sistem de executie sau sistem condus, care este subordonat primului sistem si isi subsumeaza eforturile sale cerintelor sistemului conducator.
7.Definiti sistemul informational.
Sistemul informational este format din totalitatea mijloacelor, tehnicilor si procedurilor de obtinere, verificare, prelucrare, stocare, transmitere, exploatare a datelor si informatiilor la nivelul unei organizatii, in scopul realizarii cerintelor informationale necesare conducerii procesului decizional.
8.Ce este sistemul informatic?
Sistemul informatic consta din partea automatizata a sistemului informational careia i se adauga si alte elemente necesare pentru automatizarea obtinerii informatiilor necesare conducerii in procesul de fundamentare si elaborare a deciziilor si anume: echipamente (hardware), programe (software), comunicatii, o baza stiintifica si metodologica precum si baza informationala.
9.Ce este un sistem?
Sistemul reprezinta un ansamblu de elemente constructiv independente, care formeaza un intreg anume structurat si care functioneaza si se dezvolta pe baza legaturilor de conditionare dintre ele, dupa reguli anume stabilite, in cadrul unor limite (restrictii) si care urmareste realizarea unui obiectiv comun. Functionarea sistemului are loc intr-un mediu dinamic pe care il influenteaza si de care este influentat.
10.De ce, conform teoriei sistemelor, orice organism economic este un sistem?
Conform teoriei sistemelor orice organism economic este un sistem deoarece:
1.Prezinta o structura proprie constand dintr-o multime de elemente constitutive care interactioneaza intre ele pe principii functionale. 
2.Fluxurile existente intre componentele organizatorice implica resursele organismului economic. In cadrul oricarui organism economic se produc:
-fluxuri materiale (de materii prime, semifabricate, produse finite etc);
-fluxuri financiare;
-fluxuri informationale.
3.Multimea componentelor organizatorice si interactiunea dintre acestea urmaresc realizarea unui anumit obiectiv global functionarea firmei in conditii optime sau atingerea unor obiective.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia Informatiilor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!