Tehnici Promotionale La Nivelul Magazinului

Extras din referat Cum descarc?

Adevarata arta a vanzarii nu se limiteaza doar la obtinerea de comenzi ci si la comunicarea cu clientii reali si potentiali.
Furnizeaza anumite informatii inedite despre utilizarea produsului.
Scopul etalarii: atentionarea clientului atragerea si oprirea clientului nasterea cererii de impuls materializarea impulsului 2. 1. 2. Etalarea marfurilor in vitrine Pentru a realiza o etalare esentiala se pot combina diverse elemente pentru obtinerea de efecte cat mai placute, cum ar fi: - Culoarea -culorile calde vin in fata -culorile reci se duc in spate -Decorul prin modul de prezentare a produselor etalate, are un rol activ. Acest efect specific, obtinut prin diferite combinatii pe o anumita tematica, creeaza ambianta necesara si dirijeaza privirea catre articolele etalate.
- Spatiul - dispunerea produselor se face utilizandu-se diferite.
forme de linii: -linia verticala -subliniaza forta si soliditatea -linia orizontala - sinonima cu odihna, calmul mobilitatea -linia oblica - antreneaza miscarea, viata, mobilitatea -linia franta - simbolul dinamismului -linia curba - simbolul elegantei, rafinamentului, nobletei. - Lumina - iluminatul fluorescent, spoturi luminoase digitale Cerinte urmarite: -selectionarea cu grija a produselor ce urmeaza a fi expuse -fiecare produs etalat sa contina un punct de atractie -etalarea sa fie echilibrata, logica, cu mesaj publicitar usor perceptibil -sa formeze un punct de sprijin -etalarea pe grupe de unitati, pe orizontala a produselor grele sau pe verticala -produsele cu ambalaje care au aspect publicitar pronuntat se pot etala ambalate, produsele cu accesorii se etaleaza impreuna cu acesta -perfecta stare de curatenie Modalitati de realizare tehnica a etalarii marfurilor *Etalarea catalog se caracterizeaza prin multimea articolelor prezentate *Etalarea tema consta in realizarea unei vitrine plecand de la o idee *Etalarea documentara are ca scop mai buna cunoastere a produselor Etalarea reprezinta particularitati deosebite, in functie de grupa de marfuri si de niveluri vitrinelor Decorul si elementele publicitare sunt destinate intregii vitrine, avand un caracter general.
Etalarea incatamintei -generale -de casa * Se grupeaza - de casa asupra sortimentelor existente -compararea modelelor intre ele - utilizarea elementelor grafice Necesitatea utilizarii suportilor de etalare universali - prisme -cilindri Etalarea jucariilor Abundenta - prin ridicarea expunerii pe verticala - gratare - panouri Varietate -gruparea jucariilor pe meserii si preocupatii.
Ex: - papusi cu masini de cusut -tipare de rochite -truse pentru activitati practice cu aeromodele, etc.
Elemente de ambianta si decor cu teme specifice - sezonului sau campaniei publicitare.
Tematica vitrinelor va cuprinde -povestiri -scene evocand - jocuri de copii -modul de folosire a unor ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale La Nivelul Magazinului
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!