Tehnici promoționale - Iaurt Tnuva

Extras din referat Cum descarc?

Iaurtul-scurt istoric
Desi nu prea multi stiu, iaurtul este un produs alimentar cunoscut si folosit inca din vremuri stravechi, din Balcani pana in Asia Centrala si chiar Orientul Mijlociu. Modul de preparare variaza in functie de aria culturala, insa toti cei care au consumat laptele fermentat, din antichitate pana astazi, ii cunosc virtutile. 
La inceputul secolului XX, la Paris, un savant rus, profesorul Ilya Ilich Metchnikoff, directorul Institutului Pasteur, a aratat cum consumul frecvent de iaurt este benefic pentru sanatate, datorita culturilor lactice de bacterii vii. Astfel, in urma studiilor si lucrarilor lui Metchnikoff si a notorietatii de care s-au bucurat acestea, s-a ajuns la nasterea industriei iaurtului.
Insa, odata cu productia de iaurt la scara industriala, urmata de cresterea consumului, au aparut pe piata noi varietati de iaurt de care ne bucuram astazi, sortimente precum: iaurt fara grasime, iaurt cu fructe, iaurt de baut, iaurt cu cereale, iaurt din soia, etc.
Piata iaurtului in Romania
In anul precedent, 2008, piata iaurturilor in Romania a fost estimate la aproximativ 300 de milioane de euro, fiind disputata de cinci mari producatori, si anume : Albalact, Danone, Friesland, Tnuva si Campina. Acestea detineau in primele sase luni ale anului o cota de piata cumulata de 82,13%, in valoare, si de 75,1% in volum, potrivit datelor Nielsen 
Categoria iaurturilor este una din marile beneficiare ale reorientarii consumatorilor catre o alimentatie "sanatoasa". Este vorba de preferintele tot mai multor persoane pentru produse mai putin prelucrate, bogate in ingrediente naturale, fara zahar, conservanti, coloranti, arome etc. 
Un roman consuma circa 5,4 kilograme de lactate proaspete pe an, in timp ce in Germania consumul este de 33,6 kilograme, iar in Franta, de 33,7%. Bulgarii consuma in medie 16,2 kilograme de lactate proaspete pe an, in timp ce ungurii mananca 12,7 kilograme pe cap locuitor, iar cehii 18,6 kilograme.
Avand in vedere datele de mai sus, obsevam ca in Romania consumul de lactate pe cap de locuitor este la un nivel cu mult inferior fata de alte tari europene, astfel potentialul de dezvoltare in aceasta industrie este foarte ridicat.
Istoria Tnuva
Tnuva s-a infiintat in urma cu aproape 80 de ani in Israel, ca o cooperativa constituita din aproximativ 600 de gospodarii agricole a carei sarcina principala era de a absorbi productia acestora de lapte, carne, oua, legume, fructe. In a doua parte a anilor '90, Tnuva trecea de la ceea ce se numeste o companie producatoare, la o companie orientata spre consumator, o companie care vinde brand-uri, nu doar produse. Din acel moment compania s-a orientat catre consumatori si catre investirea si dezvoltarea de brand-uri. Astfel au ajuns in timp sa se pozitioneze in top pe piata produselor de lactate, iaurt, deserturi si sa aiba un portofoliu ce depaseste 50 de tipuri de produse.
In acest moment, in Israel, Tnuva ca brand, este leader, dar daca ne referim la companie, aceasta este in primele 4 companii; cifra de afaceri depaseste 1 miliard de dolari pe an si atinge o notorietate de 98% in randul consumatorilor.
Tnuva in Romania
Tnuva Romania a fost fondata in anul 2004 de catre Tnuva Israel in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Scopul companiei este sa devina unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata extrem de competitiva a lactatelor din Romania, prin cresterea standardelor de calitate pentru produsele lactate si prin revitalizarea domeniului productiei de lactate din Romania. 
Tnuva este o companie isi propune sa ofere fiecarei familii din Romania produse lactate de calitate pentru o viata mai buna. Produsele Tnuva sunt fabricate dupa retete locale si sunt adaptate stilului de viata al consumatorilor din Romania. Acestea sunt produse intr-o fabrica construita la Popesti-Leordeni in conformitate cu exigentele si standardele impuse de catre Uniunea Europeana.
Investitia din Romania in valoare de peste 55 milioane de euro, este primul proiect de o asemenea amploare in afara Israelului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale - Iaurt Tnuva.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!