Taj Mahal

Extras din referat Cum descarc?

India
"India este leaganul omenirii, locul de nastere al vorbirii, mama istoriei, bunica legendei, strabunica traditiei", spunea Mark Twain" .Astfel, daca iti place sa joci carti sau sah, sa porti haine din bumbac ori sa faci calcule trigonometrice, atunci poti spune ca le datorezi multe indienilor, ei au fost cei care le-au inventat. Tot aici s-au nascut: cifra zero, ideea de infinit, chirurgia estetica, democratia, locuitorii acestor meleaguri si-au dat seama ca Pamantul e sferic si au fost cei dintai care i-au calculat diametrul. 
Chiar si Cristofor Columb a descoperit America incercand sa gaseasca un drum mai scurt spre "tara condimentelor", India. 
India, stat federal in sudul Asiei, cuprinzand cea mai mare parte a peninsulei Hindustan si o serie de insule grupate in arhipeleagul Andaman, Nicobar si Laccadive; India are 3,3 mil. Kmp,si o populatie care ocupa locul 2 pe glob dupa China. Limba oficiala: hindi(uzuala engleza). Religia este impartita in mai multe categorii: hinduism 80%, islamism 11%, crestinism (catolici 2%), budism. 
India este o tara care te ia prin surprindere cu dimensiunile, zarva si diversitatea sa. Nimic din ceea ce veti gasi aici nu este ceea ce va asteptati, si neprevazutul va intampina la tot pasul si in toate formele. India este un adevarat test pentru turistii care ii trec pragul. Datorita trecutului sau bogat, in India, pe primul loc se situeaza turismul cultural, legat de vestigii si monumente istorice si de arta, dar mai mult decat atat, veti descoperi aici unele din cele mai frumoase plaje din lume, locuri de pelerinaj, locuri exotice, precum si zone renumite pentru vanatoare si pescuit.
Teritoriul Indian este un real amestec intre munti, jungle, deserturi si plaje. In partea de nord a tarii, se inalta falnic Muntii Himalaya, de unde izvorasc raurile Gange, Brahmaputra, Jamuna si Indus. Partea de nord a Indiei este o regiune muntoasa, destinatie turistica pentru aventurieri, dar si pentru persoanele spirituale. In partea centrala, regiunea deluroasa, se impune New Delphi, capitala tarii, in timp ce in Vest se desfasoara Desertul Thar, orasul Mumbay si Bollywood (Industria Indiana a filmului).
Sudul tarii reprezinta un adevarat bastion al culturii indiene pure, aceasta regiune fiind cunoscuta pentru templele sale numeroase, padurile tropicale, orasele cosmopolite si plajele deosebite. Faimoase sunt Gradinile de Ceai si-n partea de nord-est a Indiei, precum si orasele temple Puri si Bhubaneswar din Orissa si Taj Mahal. Au un turism dezvoltat atragand in jur de 2,2 mil.turisti straini.Principalele obiective turistice: orase bogate in monumente (temple, palate, moschei, cetati si alte constructii vechi, iar in unele si edificii coloniale si moderne), intre care Delhi, Bombay, renumitul Taj-Mahal (Agra), Triunghiul de aur , Ahmedabad, Varanasi.
Scurt istoric Taj Mahal 
Taj Mahalul este un monument in Agra, India. A fost comisionat de imparatul Shah Jahan ca un mausoleum pentru sotia sa, Mumtaz Mahal. 
Taj Mahal-ul a fost construit de al cincilea imparat mogul, Shah Jahan, in memoria celei de-a doua sotii Mumtaz Mahal, printesa persana musulmana. Imparateasa a murit dupa nasterea celui de-al 14-lea copil in timpul campaniei de zdrobire a rebeliunilor din Burhanpur. Moartea ei l-a afectat intr-atat pe imparat incat parul i-a albit in numai cateva luni. Inainte de ultima suflare Mumtaz l-a rugat pe imparat patru lucruri: sa-i construiasca un mormant, sa se recasatoreasca, sa-si iubeasca fiii si sa-i viziteze mormantul la aniversare. Sahul a pierdut la decesul sotiei sale nu numai o consoarta, ci si un abil si inteligent sfetnic politic. Asa a jurat imparatul ca va construi un edificiu funerar maret si fara egal in lume.


Fisiere in arhiva (1):

  • Taj Mahal.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!