Studiul pieței autoturismelor din România

Cuprins referat Cum descarc?

Contents
A. Aria pietei 3
B. Structura pietei 3
C. Capacitatea pietei 4
D. Dinamica pietei 4
E. Dezvoltarea pietei 4
F. Conjunctura pietei 5
G. Cererea si oferta 6
H. Preturi si tarife: 9
I. Importurile si exporturile: 10
J. Bibliografie: 11


Extras din referat Cum descarc?

Aria pietei
Studiulnostru se refera la vanzarile de autoturismenoi din 2008 peteritoriulRomaniei.
Locuitorii din judetele cu venituripestemedie (Transilvania , Banat) preferamasini de import din sectorul superior de pret precum Volkswagen, Skoda sau Ford in timpceRenault si-a adjudecatregiunile cu veniturimaimiciprecum Moldova , Muntenia, Oltenia .
Structurapietei
Produsul se adreseazatuturorpersoanelor de peste 18 ani care poseda carnet de conducere ,si care au nevoie de transport mai rapid simaicomoddecataltemijloace de transport in comun. Autoturismelesatisfacdiferitelenevoi ale consumatoruluiprivindcaracteristicile: 
geografice: autoturismelesuntadaptatediferitelorconditiigeografice , astfelpentruceipasionati de off-road existamodele cu garda la sol mare , cu tractiuneintegrala
demografice: pentrufamiliilenumeroaseexistaautoturismespatioase care au un numarmai mare de locuri(exemplu Dacia Logan MCV cu 7 locuri)
psihografice: Piata auto s-a modelat in functie de diferitelepersonalitati : pentrupesoaneledinamice, dornice de senzatiitarisipasionati de vitezaexistamodele sport cu multi caiputere , pentruceiintersati de confortsisigurantaexistamodele cu dotarisisisteme de sigurantanumeroase.
Comportamentale: Frecventacumparariivariaza in functie de veniturilesinecesitatileconsumatorului , in medieaceastafiind de 5 ani
Capacitateapietei
Numarulmasinilornoicumparate in anul 2008 a fost de 270995 (din care 189.050masini din import) in scadere fata de 2007 , faptdatorat in principal importuluimasiv de autoturisme second-hand , darsiinceputului de criza de la sfarsitulanului 2008. Cifra de afaceri totala a segmentului auto din Romania a ajuns la 10,7 miliarde de euro, potrivit Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) in crestere fata de 2007 cand a fost de 7,35 de miliarde de euro , dar mai putin decat cifrele previzionate care erau de 11,5 miliarde de euro(in scadere cu 7%) .
Dinamicapietei
Ritmulmediu de variatie al vanzarilorprodusului:
R=(?(10,7/5,6)-1)*100=38,22%
Tendinta de evolutie a pieteianalizate a fost de crestererelativridicata ,darspresfarsitulperioadei are loc o evolutie sub asteptari , preconizandu-se scaderi in aniiurmatori.
Dezvoltareapietei
In 2008 piataautoturismelor s-a dezvoltatpecaleintesiva , volumulvaloric al vanzarilorcrescand cu 45,57% iarnumarul de autoturismenoicomercializatescazand cu 14,14%. Astfelputemobserva cu usurintacaromanii au preferatmasinilemaiscumpe, si cu dotarimaimulte in 2008 ,volumulvanzarilorscazanddatoritaimportuluimasiv de autoturisme second hand , fiindimpulsionatdoar de programulRabla.
Conjuncturapietei
DinamicaPIB a fost de +7,7% : foartefavorabil(+2)
Dinamicaproductiei: 18,1% : foartefavorabil(+2)
Rata inflatiei : 6,3%:nicifavorabil , nicinefavorabil(0)
Rata somajului : 4,4% : favorabil (+1)
Cursul de schimb:Crestereacursului de schimb a defavorizatimportul de autoturisme: nefavorabil(-1)


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul Pietei Autoturismelor din Romania.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!