Studiul de caz al unui produs design al unei componențe din inginerie

Extras din referat Cum descarc?

Revolutionarea pietei telefoanelor mobile prin design minimalist
Cand Steve Jobs a prezentat publicului primul iPhone din Moscone Center din San Francisco, in 2007, multi dintre concurentii Apple au fost pur si simplu socati.
Pana atunci, piata telefoanelor mobile de ultima generatie a fost dominat de dispozitivele tip RIMS BlackBerry. In mod clar destinate oamenilor de afaceri si profesionistilor creativi, cheile succesului lor au fost o tastatura QWERTY integrata (considerata dimensiunea dispozitivului) cu care scrierea si schimbul de e-mailuri, SMS-uri si scurte prezentari de text cu restul lumii a fost mult mai usor decat prin telefoanele mobile mai simple si mai ieftine.
Prin urmare, este usor sa va imaginati cat de mare a fost surpriza sa vedeti Jobs prezentand un dispozitiv fara tastatura fizica, inlocuit de un ecran tactil enorm (cel putin la acea data) de 3.5 ", inchis de un cadru din plastic subtire din aluminiu si negru.
Figura 1. Telefoanele mobile existente pe piata in 2007
Figura 2. Schita primului iPhone
Cei de la iPhone plasau produsul pe piata pentru toate varstele, mizand inafara de design-ul minimalist care "fura ochii", si un meniu la fel de minimalist. Ideea pe care au promovat-o a fost faptul ca meniul era foarte sugestiv, fiind simplu de utilizat de varstnici si copii.
Incasarile lor record pentru iPhone, au aratat adevaratul lor success. In anul 2007, in luna septembrie, au lansat primul telefon mobil marca Apple, si doar in 3 luni au avut incasari de 7 milioane USD. In anul 2008, au fost lideri de pitara in vanzarea telefoanelor mobile, cu 25 milioane USD incasate doar din iPhone. Din 2007 pana in ziua de azi, Apple cu telefoanele lor au fost lider global pe piata de telefoane mobile, iar in 2015, cand au lansat cel mai de success model al lor (iPhone 5S) au avut incasari de 225.8506 milioane USD si au detinut 15.9% din piata telefoanelor vandute in anul respective.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul de caz al unui produs design al unei componente din inginerie.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Wikipedia -  statistica celor mai bune incasari pe piata telefoanelor mobile , https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_mobile_phones 
2. Fibbonaci, https://thraxusares.wordpress.com/2015/02/18/numerele-lui-fibonacci-si-proportia-de-aur/
3. https://en.wikipedia.org/wiki/Fibonacci_number
4. https://paulmmartinblog.wordpress.com/2011/07/18/apple-and-the-golden-ratio/
5. https://www.inexhibit.com/case-studies/apple-iphone-history-of-a-design-revolution/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!