Studiu de Fezabilitate

Extras din referat Cum descarc?

Ce este un studiu de fezabilitate? [1]
Elaborarea unui studiu de fezabilitate presupune activitati mai complexe decat realizarea unui plan de afaceri. Un astfel de studiu presupune efectuarea unor analize profunde de marketing, comerciale, tehnice, de management si financiare ale unui obiectiv de investitii, privit ca un sistem dinamic si deschis, de productie si comercializare de bunuri si servicii, precum si efectuarea unor analize a factorilor angajati (resurse umane si modalitatile de instruire a acestora, capital, resurse materiale si energetice, etc.), cu mentionarea aspectelor juridice definitorii, luand in considerare un anumit orizont de timp si tinand seama inclusiv de factorii de risc si incertitudine.
De ce este nevoie de un studiu de fezabilitate?
Scopul elaborarii studiului de fezabilitate este furnizarea informatiilor necesare luarii unor decizii fundamentate in mod temeinic privind acceptarea sau modificarea unui proiect de finantare. 
Un studiu de fezabilitate reprezinta analiza viabilitatii si a modului de fundamentare a proiectului din cauza, rolul elaborarii acestuia constand astfel in evaluarea relevantei, a fezabilitatii si a sustenabilitatii proiectelor propuse.
Elaborarea unui studiu de fezabilitate presupune identificarea, specificarea si analiza mai multor alternative posibile privind realizarea obiectivelor initiale, furnizand informatii esentiale. Mai mult, un astfel de studiu are menirea de a fundamenta, din punct de vedere tehnic, activitatea propusa, de a scoate in evidenta costurile si modul de organizare, astfel incat intreprinzatorul sa aiba o vedere in perspectiva a afacerii (investitiei


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Fezabilitate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!