Studiu de caz Xiaomi

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Xiaomi este un brand de electronice, in special telefoane mobile, din Beijing, China, fondat in 2010. Producatorii si-au propus sa ofere lumii un telefon de buget redus dar cu toate dotarile necesare momentului. 
In 2014 compania a atins locul 3 mondial pentru distribuirea de telefoane mobile cu o cota de piata de 5,6% dupa Samsung electronics si Apple.
In prezent, compania este pe locul 4 mondial si isi propune sa ajunga cat mai sus cu noile electronice din gama MI Max, MI Note.
Un avantaj al firmei este sistemul de operare MIU in parteneriat cu Android. Fiind creat de companie acesta primeste actualizari mult mai repede decat alte device-uri Android. Interfata prietenoasa data de acest sistem de operare si multitudinea temelor pentru acesta duce smartphone-ul in top. Designul slim ii confera o eleganta aparte.
Din punct de vedere al specificatilor tehnice , este un telefon cu cea mai buna tehnologie pentru momentul cand a fost lansat. Sistemul bine optimizat si grafica foarte buna sunt doar cateva dintre avantajele sale. Camerele acestui device au multi megapixeli , iar culorile tind spre realitate.
Mai mult de atat, in 2017 Xiaomi au semnat un parteneriat cu cei de la Google si astfel au lansat Xiaomi Mi A1, un telefon power by Android One. Acesta putem spune ca este o imbunatatire a telefonului Google Pixel. Smartphone de buget, ultima tehnologie, elegant, care vine cu o caracteristica intalnita doar la Iphone 7+ la momentul respectiv: modul portret al camerei. Acest telefon a obtinut o reputatie glorioasa, vanzarile sale fiind considerabile si in prezent.
Un alt avantaj de care Xiaomi a profitat din plin este comertul online. Majoritatea vanzarilor inregistrate de acestia au fost din vanzari online. Dupa cum spunea si Philip Kolter in cartea sa : "in deceniul care vine, marketingul va fi reproiectat de la A la Z. Exista putine motive care sa ne faca sa ne indoim ca pietele si marketingul vor opera dupa principii destul de diferite in primii ani ai secolului 21. Succesoare a Societatii Industriale, Economia Informatiei va penetra si va schimba aproape fiecare aspect al vietii noastre o companie nu mai are nevoie sa ocupe spatiu. Ea poate fi virtuala si se poate afla oriunde. Iar acest lucru ii va aduce, asa cum vom vedea in aceasta parte, numeroase beneficii. "
Probleme intampinate
Dupa succesul din 2014, Xiaomi au suferit un declin urias din punct de vedere al vanzarilor. Au pierdut clienti importanti din India , iar pe piata chinezeasca au aparut noi oponenti considerabili precum Huawei technollogy si ZTE.
Mai mult de atat, au aparut insinuari in legatura cu design-ul telefoanelor si al interfetei MIU cum ca ar fi copiate de la Apple si Huawei.
Rezolvari
Cum toate problemele pornesc de acasa, Xiaomi a observat scaderea vanzarilor din tara natala si trebuia sa gaseasca o solutie cat mai repede. Lei Jun, fondatorul brandului, sau Steve Jobs al Chinei, a venit cu idea diversificarii productiei. Astfel compania a inceput un studiu pentru a identifica nevoile pietei actuale, astfel si-a creat un catalog de produs foarte diversificat, pe toate domeniile de electronice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de caz Xiaomi.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

https://www.mi.com/global/about/
"Cum sa cream, cum sa castigam si cum sa dominam pietele" de Philip Kotler
https://www.forbes.com articol: The Dramatic Rise (And Fall) Of Xiaomi
https://www.computerworld.com articol : Xiaomi faces challenge to reach sales goal amid slowing smartphone growth
https://www.wired.com/ articol: Behind the fall and rise of china xiaomi
"Confesiunile unui om de advertising" de David Ogilvy


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!