Studiu de caz pentru disciplina studiul mărfurilor și asigurarea calității - Acadele

Extras din referat Cum descarc?

CERINTELE PIETEI
Produsul ales pentru acest studiu de caz sunt acadelele. Acadeaua, mai bine zis acadelele, reprezinta un simbol drag al copilariei mai peste tot in lume. Colorata in mii si mii de modele, unele chiar cu portrete din desene animate, acadelele sunt iubite de oamenii de toate varstele, dar mai ales de copii.
Aceste bomboane dulci tari erau uneori puse pe capatul creioanelor si mancate si erau populare in jurul perioadei Razboiului Civil American. Se stie ca George Smith, un producator de bomboane caruia ii placea sa manance caramele de ciocolata, a atasat o bomboana tare la un bat si s-a referit la aceasta creatie ca un lolipop (numit dupa un cal de curse favorit pe nume Lolly Pop) .
Aromele folosite la prepararea acadelelor vizeaza, in primul rand, aria fructelor, locale si mai ales exotice; arome noi, neobisnuite se adauga constant in sortimentul de acadele. Traditional cu consistenta solida pana la dura si cu tuseu lipicios, dar si multe variante cu tuseu moale ori consistenta gumoasa (foarte potrivita pentru copii in faza iesirii si, mai tarziu, a schimbarii dintilor), acadelele au cunoscut dezvoltari si in alte directii -  cu consistenta onctuoasa, vascoasa ori aproape fluida sau, dimpotriva, crocanta (tip ,,krantz") acoperind astfel o gama larga de gusturi din cele mai neconventionale.
Care sunt consumatorii produsului analizat?
Consumatorii produsului analizat sunt oamenii de toate varstele, in special copiii. Parintii achizitioneaza acadele pentru copii din diferite motive: fie sa le faca o bucurie, fie sa le indeplineasca dorinta, fie sa ii rasplateasca pentru o fapta buna etc. Acadelele sunt consumate de oameni datorita nevoii resimtita de corpul uman de a consuma ceva dulce, iar multi dintre oameni chiar trecuti de 30 de ani prefera sa manance acadele ca si o mica gustare dulce.
Care sunt nevoile de consum ale acestora?
Consumul de acadele a fost asociat cu o longevitate mai mare intr-un studiu strain. Barbatii care s-au rasfatat cu bomboanele dulci, au trait aproape un an mai mult, pana la 95 de ani, decat cei ce s-au abtinut. Tot un studiu strain a constatat ca aroma preferata de majoritatea consumatorilor de acadele este cea de capsuni, apoi cea cu aroma de Cola.
In general nevoia oamenilor de peste 25 de ani de a consuma acadele este de a retrai copilaria intr-o bomboana vesel colorata; alti oameni consuma acadelele din simplul fapt ca prefera acest produs ca o gustare dulce. In cazul copiilor, acestia consuma acadelele pentru distractie datorita formei si culorilor variate si pentru a se bucura de o gustare dulce.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de caz pentru disciplina studiul marfurilor si asigurarea calitatii - Acadele.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!