Studiu de Caz - Nokia 5200

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2042
Mărime: 15.15KB (arhivat)
Publicat de: Sava Pantea
Puncte necesare: 5

Cuprins

  1. Capitolul I Scurt istoric al aparitiei telefonului mobil.pag3
  2. Capitolul II Caracterizarea telefonului mobil Nokia 5200.pag5
  3. Capitolul III Prezentarea comparative a telefonului mobil Nokia 5200 cu alte 5 marci asemanatoare.pag8
  4. Capitolul IV Punctarea caracteristicilor pentru determinarea liderului de piata dintre produsele analizate.pag10
  5. Concluzii .pag13
  6. Bibliografie.pag13

Extras din referat

CAPITOLUL I SCURT ISTORIC AL APARITIEI TELEFONULUI MOBIL

In ultima perioada oamenii au devenit dependentii de telecomunicatii, si in special de telefonul mobil, insa foarte putini dintre utilizatori cunosc istoria acestui aparat atat de utilizat in zilele noastre. Multi oameni nu constientizeaza ca telefonul pe care il au in posesie este “rodul”muncii a milioane de oameni de-a lungul secolului al-XX-lea.

Desi conceptul de “telefon mobil” exista dinaintea celui de-al doilea Razboi Mondial, acesta nu avea decat doua unde radio convertite. Acest “mobil” transmitea folosind unde scurte si avea o raza de actiune extrem de limitata si cantarea in jur de 2,5 kg.

Abia dupa 1973, dupa nenumarate prototipuri si concepte, telefonul mobil prinde viata in SUA. Inventatorii lui sunt cei de la Motorola, prin intermediul dr.Martin Cooper, managerul de sistem din cadrul companiei. Se spune ca dr.Martin Cooper a efectuat primul apel de pe un telefon mobil in aprilie 1973. Se presupune ca dr. Cooper a efectuat apelul catre rivalul sau Joe Engel, de la Bell Labs( actualii Alcatel). Dar nici acest model nu era destinat comercializarii.

In 1983, dupa foarte multa munca, a fost aprobat primul telefon mobil destinat comercializarii- Motorola Dyna TAC 8000X; dar spre dezamagirea cumparatorilor, acest telefon era foarte scump si cantarea foarte mult 869g si masura 33 cm, o adevarata caramida cum s-ar spune in zilele noastre.

Pana la sfarsitul anului 1989, au existat 5 modele DynaTAC, insa la sfarsitul anului Motorola prezinta un nou model de telefon mobil Motorola MicroTAC 9800X. Acesta era mai mic decat predecesorul sau, avand 22,9 cm si o greutate de 303gr.

Istoria telefoanelor mobile este relativ recenta, tinand cont de rapiditatea cu care au avut loc evenimentele tehnologice. Desi sunt aproape 26 de ani de la aparitia telefonului mobil, nevoia de a evolua impreuna cu nevoia de a depasi concurenta a impins unele companii pana la rezultate uimitoare de care beneficiem astazi.

Anul 2000 este raspunzator de performantele pe care la cunoastem si le utilizam in ziua de azi, cum ar fi: primele telefoane mobile cu MP3, cu camera foto sau card de memorie.

In 2007 a avut loc un eveniment extrem de important din istoria telefonului mobil, o data cu lansarea telefonului Apple iPhone, cu interfata multitouch, insa acesta fiind primul din generatia sa "detine" numeroase lacune de factura tehnologica, pe langa cele financiare, acesta fiind extrem de scump in Europa.

Referintele de mai sus sunt doar "punctele cheie" din evolutia telefonului mobil. Istoria sa fiind mult mai ampla si extrem de captivanta pentru pasionati si nu numai. O evolutie atat de rapida de la "instrumentul" clasic, utilizat doar pentru vorbit pana la "instrumentele" multifunctionale, ne indeamna sa ne intrebam: Ce ne rezerva viitorul tehnologic?

Deocamdata ne bucuram din plin de "indispensabilele"telefoane care se gasesc acum pe piata si asteptam cu nerabdare noile modele.

CAPITOLUL II CARACTERIZAREA TELEFONULUI MOBIL NOKIA 5200

Nokia 5200 are un design aproape identic cu cel al telefonuluiNokia 5300 Xpress Music, iar mecanismul glisant de deschidere pe baza de arc il face practic si usor de folosit .

Ecranul acestui dispozitiv este de tip CSTN, capabil sa afiseze pana la 256 de mii de culori la o rezolutie de 128×160 pixeli. Partea mobila are o tasta in cinci directii si alte cateva care faciliteaza accesul la radio si volum, iar in cazul in care camera este pornita tastele pentru controlul volumului se folosesc pentru controlul zoom-ului.

Un punct slab al telefonului il constituie camera, de tip VGA cu doar 0.3 MegaPixeli, care nu va multumi un impatimit al fotografiilor. Filmarea se realizeaza cu sunet iar redarea filmuletelor se face in format landscape.

Beneficiind de conectivitate EDGE si GPRS, navigarea prin portalul WAP 2.0, pentru a gasi noi stiri sau pentru a viziona fragmente de emisiuni, se face destul de repede si fara batai de cap. Descarcarea de melodii si poze se poate realiza fara probleme chiar si atunci cand esti in miscare sau in timpul convorbirii, prin Bluetooth si Infrarosu, sau va puteti conecta la un calculator cu ajutorul USB-ului.

Music player-ul suporta o larga varietate de formate audio (MP3, SpMidi, AAC, AAC+, eAAC+), iar sunetele redate sunt clare. Nokia 5200 dispune de o memorie interna de 5Mb cu posibilitatea maririi prin card extern de tipul microSD (Transflash) de pana la 2 GB, hot swap.

Preview document

Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 1
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 2
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 3
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 4
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 5
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 6
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 7
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 8
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 9
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 10
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 11
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 12
Studiu de Caz - Nokia 5200 - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - Nokia 5200.doc

Ai nevoie de altceva?