Studiu de Caz

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere pag 3
2. Cerintele pietei pag 4
3. Indici de calitate pag 5
4. Vanzarea  pag 6
5. Fabricatia pag 8
6. Ursus Premium pag 10
7. Imbutelierea si etichetarea pag 11
8. Contrabanda cu produse alcoolice pag 12
9. Promovarea produsului  pag 13


Extras din referat Cum descarc?

Istoria este cea care autentifica valorile. Iar istoria celei mai bune beri a romanilor reprezinta mai mult decat o simpla traditie. Este in primul rand o experienta acumulata,  in decursul anilor, o continua perfectionare dusa mai departe de pasiunea oamenilor. 
Istoria celor peste 125 de ani a facut din Ursus un brand puternic, a desavarsit un gust unic, perfect echilibrat si a dat calitatea recunoscuta a celei mai bune beri romanesti.
Istoria  Ursus, "Regele Berii in Romania": o valoare cladita in timp.
Inceputurile berii Ursus se inregistreaza in 1878. La aceasta data, fabrica de bere din Cluj producea deja bere sub blazonul ursului. 
In perioada interbelica, in anul 1929, fabrica de bere din Cluj urma sa poarte numele nou infiintatei intreprinderi "Ursus - Fabricile de Bere Unite din Cluj". In perioada nationalizarii, in anul 1948, Ursus a primit denumirea "Fabrica de Bere Inainte" - Cluj". 
Dupa lucrarile de investitii din 1958, modernizarea a mers in pas cu imbunatatirea procesului de productie. In aceasta perioada, s-a implementat si procesul de pasteurizare a berii.
Dupa 1989, Ursus a cunoscut un progres accelerat. 
Relansarea marcii a venit o data cu privatizarea si achizitionarea fabricii S.C. Ursus S.A. in anul 1992. Incepand cu 1994, incepe distributia catre zone invecinate Clujului, precum si in Bucuresti si in Constanta.
In 1994 se lanseaza berea Ursus Premium Pils in sticla Euro, aceasta fiind prima bere romaneasca ce poarta denumirea de "Premium", dar si prima bere romaneasca a carei imagine publicitara a fost sustinuta de reclama TV.
In 1995 se lanseaza Ursus Pils care avea sa inlocuiasca Berea Blonda Speciala. Fabrica de bere Cluj a fost prima fabrica din Romania care a produs bere Pils. Anul 1996 aduce o alta premiera nationala, Ursus Premium Pils devenind prima bere romaneasca ambalata in doza. 
In 1996, South African Breweries din Johanesburg preia S.C. Ursus S.A. Aceasta achizitie a insemnat o noua strategie care a facut din Ursus una dintre cele mai bine vandute beri de pe piata romaneasca. Distributia a fost extinsa la nivel national si international.
CAPITOLUL II
Cerintele pietei      
Inca din anul 2000, ca urmare a cererii tot mai mari a consumatorilor romani aflati peste granite, exporturile de bere Ursus pe pietele englezesti, americane, italiene, spaniole si grecesti au crescut considerabil. Berea, cu traditie in Romania, este singurul aliment care ii face sa mai simta gustul de acasa. Ion D., aflat in urma cu doi ani pe o terasa din New York, a cerut, din curiozitate, o bere romaneasca. I s-a adus Ursus. Voiam numai sa vad daca exista bere romaneasca de vinzare in State si Ursus era singura. De ce sa nu recunosc ca am avut un sentiment de mindrie si m-am distrat cu prietenii tocmai ca acasa, a declarat. Clujeanul D. G. P. a avut si el surpriza sa o descopere in aceasta vara, in magazinele alimentare si in barurile romanesti din Manhattan.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!