Studierea Preferintelor cu Privire la Destinatiile Turistice

Cuprins referat Cum descarc?

Argument
Cercetarea indirecta
Cercetarea directa
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT
Turismul, ca fenomen economic si social, a cunoscut dezvoltari spectaculoase, explozive in cea dea doua jumatate a secolului xx. Dorinta de a calatori si de a cunoaste lucruri noi este cunoscuta inca din antichitate, chiar daca la inceput aceste dorinte aveau ca scop principal razboiul, cuceririle de noi teritorii sau schimburile comerciale. 
Turismul prezinta ansamblul de masuri puse in aplicare pentru organizarea in desfasurarea unor calatorii de agrement sau in alte scopuri, realizate, fie prin intermediul unor organizatii, societati sau agenti specializati, fie pe cont propriu, pe o durata limitata de timp, precum si industria care concura la satisfacerea nevoilor turistice. 
Turismul, in sensul modern al cuvantului, este un fenomen al timpurilor noastre, bazat pe cresterea necesitatii de refacere a sanatatii si schimbarea mediului de viata, pe nasterea si dezvoltarea sentimentului de receptivitate pentru frumusetile naturii.
Turismul reprezinta o activitate cu caracter recreativ sau sportiv, constand din parcurgerea, pe jos sau cu diferite mijloace de transport, a unor distante, pentru vizitarea regiunilor pitoresti, a localitatilor, a obiectivelor culturale, economice, istorice.
Activitatea turistica este bine sustinuta de un valoros potential turistic diferentiat de la tara la tara, in functie de care sunt organizate diferite tipuri de turism.
Turismul modeleaza lumea si privirile oamenilor sub diferite forme: de la ,,consum vizual colectiv", cum il numeste sociologul John Urry, pina la stabilirea unei relatii personale cu locul vizitat; de la turism de masa, atent planificat si dramuit prin intermediilor agentiilor turistice, pina la turism alternativ, ce poate cunoaste multiple fatete.
CERCETAREA INDIRECTA
Romania si Bulgaria,
cele mai ieftine destinatii de Paste
Romanii aleg sa-si petreaca Sarbatorile Pascale acasa sau cat mai aproape de tara. Cu buzunarele "scuturate" de criza, romanii nu se inghe!suie sa-si cumpere pachete de servicii turistice pentru va!can!ta de Paste. Cei care au facut-o au cheltuit in medie 150-200 de euro de persoana pentru acest minicon-cediu, preferate la extern fiind Bulgaria si Grecia. Pensiunile autohtone au vandut pana in acest moment doar 35% din locurile disponibile. Sperantele operato!ri!l!or se indreapta catre cele doua targuri de turism, din luna martie. 
Traian Badulescu, purtator de cu!vant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), spune ca, in acest an, cei care si-au cumparat deja bilete pen!tru minivacanta de Paste au cheltuit in medie 150-200 de euro de persoana, su!ma fiind aproximativ egala cu cea alo!cata in 2009 pentru Sarbatorile Pas-cale. Daca la intern raman in top desti!natiile devenite traditionale cu ocazia Sar!batorilor, cu Valea Prahovei in frun!tea preferintelor, pentru extern cele mai cautate de catre romani sunt in acest an Bulgaria si Grecia, urmate de Turcia. Aceasta atat datorita distantei mai apropiate de tara, cat si a raportului corect calitate/pret al pachetelor de ser!vicii. Pe de alta parte, numarul turistilor straini care ne vor vizita tara cu ocazia Sar!batorilor Pascale este foarte mic, spune Gheorghe Fodoreanu, presedin!tele Invitation Romania, pentru ca aces!tia obisnuiesc sa-si petreaca, de regula, Sarbatorile in familie. Bucurestiul este in topul destinatiilor de primavara pen!tru turistii straini, urmat de Valea Pr!a!ho-vei si zona Bucovinei, adauga Gheor!ghe Fodoreanu. Dat fiind ca rezer!varile de tip early-booking s-au epuizat, sperantele agentiilor de turism si ale proprietarilor de hoteluri se indreapta acum, pentru revigorarea vanzarilor, ca-tre cele doua targuri de turism, cel orga!nizat de ANAT la Palatul Parlamentului, in perioada 18-21 martie, si cel organizat de Romexpo intre 25 si 28 martie. La targul "Holiday Market", organizat de ANAT, s-au anun!tat deja reduceri la pachetele turistice de pana la 10%. 
All inclusive bulgaresc, tot mai apreciat
Cu tarife care incep de la 26 de euro pe zi, in regim all inclusive, la unitati de 4 stele, Bulgaria ramane cea mai ieftina destinatie externa pentru petrecerea Pas!telui si in acest an. Aceasta chiar daca se remarca o usoara majorare a tarifelor fata de cele practicate in 2009, in princi!pal din ca!uza ofertei crescute. Balcik, unde un pachet de servicii de 3 stele, regim demipensiune porneste de la 25 de euro pe zi/persoana si Nisipurile de Aur (de la 28 de euro pe zi/persoana la 5 stele, all inclusive) sunt cele mai ieftine statiuni ale vecinilor nostri de la sud de Dunare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studierea Preferintelor cu Privire la Destinatiile Turistice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!