Strategii de distribuții

Extras din referat Cum descarc?

In economia de piata, orice organizatie isi concepe o politica propie, prin care isi desemneaza directiile de evolutie in viitor, politica ce trebuie sa-i asigure permanenta pe piata si mai ales dezvoltare de ansamblu.
O componenta de baza a politici intreprinderii este politica de marketing care-i ofera posibilitatea receptarii promte si reale a semnelor pietii si-i permite adaptarea rapida la modificarile aparute pe piata, cu maxima eficienta.
Conceptul de politica de marketing integreaza functiunile intreprinderii cu ajutorul carora ea isi atinge setul de obiective strategice, prin stabilirea regulilor ce guverneaza repartizarea si mobilizarea resurselor. 
Strategiile de succes sunt cele prin care se determina oportunitatile de piata si avantajul competitiv, avand la baza rezultatele controlului de marketing ce pun in evidenta: riscurile, situatiile favorabile, punctele tari si slabe ale organizatiei. Prin transpunerea lor in practica trebuie sa se creeze un asemenea sistem de raporturi intre intreprindere si mediul ambiant incat sa se asigure plasarea ei intr-o pozitie cat mai buna in confruntarea cu ceilalti competitori.
Strategia de marketing imbraca anumite forme si anume: strategia de piata, strategia de produs, strategia de pret, strategia de promovare, strategia de distributie(plasare), in care se oglindesc toate functiile marketingului.
Politica de distributie cuprinde totalitatea deciziilor care se refera la o asigurare a treptelor de desfacere subordonate cu performantele intreprinderii. 
Conceptul de distributie poate fi definit drept totalitatea activitatilor economice si organizatorice pentru dirijarea si transmiterea fluxului de marfuri si servicii de la producator la consumator. 
Specialistii de marketing sunt pregatiti sa dezvolte o strategie de distributie care sa duca la atingerea obiectivelor planificate. In general, exista trei optiuni strategice(tabel 1.1).
Tabel nr.1.1 Caracteristicile alternativelor strategice de distributie


Fisiere in arhiva (1):

  • Srategii de Distributii.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!