Strategia de promovare a facultății de economie agroalimentară și a mediului

Cuprins referat Cum descarc?

MACROMEDIUL
II - ANALIZA SWOT EAM COMPARATIV CU CELELALTE FACULTATI DIN CADRUL ACADEMIEI DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI
III - ANALIZA SWOT EAM DIN ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI COMPARATIV CU CELELALTE FACULTATI CU ACELASI PROGRAM DE STUDIU DIN TARA
IV - IDENTIFICAREA UNUI PUNCT SLAB SI VALORIFICAREA ACESTUIA


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I - MACROMEDIUL
Universitatile de stat, cu profil economic, din Romania sunt in numar destul de mare, insa, doar cateva dintre ele au programul de studii de "Economie Agroalimentara si a Mediului" avand ca principala specializare aceea de "economist".
Academia de Studii Economice (ASE) este o institutie de invatamant superior de stat din Bucuresti, si totodata cea mai mare institutie de invatamant superior, cu profil economic, din Romania, fondata in anul 1913. Sediul ASE se afla in Palatul Academiei Comerciale, situat in Piata Romana. Palatul, construit intre anii 1916-1926, dupa planurile arhitectilor Grigore Cerchez, Edmond van Saanen Algi si Culina Arghir, este un simbol al municipiului Bucuresti. 
Academia de Studii Economice din Bucuresti a luat fiinta in baza unei legi care a fost promulgata de Carol I prin Decretul Regal nr. 2.978 din 6 aprilie 1913, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei din 13 aprilie 1913, sub denumirea de "Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale". Actuala denumire dateaza din anul 1967, de-a lungul anilor institutia a pregatit zeci de generatii de economisti, contribuind la afirmarea si dezvoltarea invatamantului, stiintei si culturii economice din tara noastra. Academia de Studii Economice din Bucuresti este atasata traditiei gandirii libere, libertatii academice, recunoasterii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si principiului suprematiei legii.
Universitatea din Pitesti este o institutie de invatamant si de cercetare avand ca scop formarea de specialisti in domeniile de invatamant universitar traditional, invatamant tehnic, invatamant economic, juridic si administrativ, invatamant teologic, educatie fizica si sport si abordarea unor teme de cercetare stintiifica de interes national si international.
Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati - in toamna anului 1948, la Galati s-a infiintat Facultatea de Imbunatatiri Funciare - prima din tara cu acest profil. In anii 1951, 1955 si 1959 s-au creat noi facultati constituite in Institutele Agronomic, Politehnic si Pedagogic. nitial, cladirea a avut o cu totul alta destinatie, respectiv aceea de Palat de Justitie, care ingloba Curtea de Apel, Tribunalul si Curtea de Jurati. Contractul a fost atribuit arhitectilor Grigore Cerchez si Anton Varnav, iar lucrarile au inceput in anul 1912, dar au fost intrerupte in toamna anului 1914, din cauza izbucnirii primului razboi mondial. Constructia, ridicata pe locul unde a fost "Hotelul de Moldavia" (daramat in primavara anului 1895), trebuia terminata la 1 decembrie 1920, dar lucrarile au durat pana in 1923.
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi este cea mai veche institutie de invatamant superior din Romania continuand, din anul 1860, o traditie a excelentei si inovatiei in educatie si cercetare. Cu peste 38.000 de studenti si 800 de cadre didactice, universitatea se bucura de un important prestigiu la nivel national si international, avand colaborari cu peste 250 de universitati din strainatate. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" este membra a unora dintre cele mai importante asociatii si retele universitare.
Universitatea ,,Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca este o institutie publica de invatamant superior a carei misiune este sa promoveze si sa sustina - in comunitatea locala, regionala, nationala si internationala - dezvoltarea unor componente culturale specifice.In contextul actual, aceste componente sunt: o cultura a actiunii bazate pe cunoastere sistematica si inovatoare, o cultura a invatarii permanente si inovatoare,multiculturalitate, dialog intercultural si interconfesional, cultura a competentei stiintifice si tehnologice, competentei organizationale si a competentei cetatenesti, o cultura a dezvoltarii personale si morale, o cultura a atitudinii proactive si participarii, o cultura a dezvoltarii personale, o cultura a integrarii in diversitate si a globalizarii, in conditii de respect al identitatii si de reciprocitate.
Intalnim si in cadrul unversitatilor particulare, cu profil economic, programul de studii ,,economie agroalimentara si a mediului" avand de asemenea specializarea de "economist".
Universitatea ,,Alma Mater" din Sibiu este o institutie de invatamant superior particular, ce largeste paleta specializarilor de invatamant superior din Sibiu. Universitatea a fost autorizata sa functioneze prin Hotararea de Guvern 916 din 11 august 2005.In prezent, in cadrul Universitatii Alma Mater din Sibiu functioneaza doua facultati: Facultatea de Stiinte Economice, respectiv Facultatea de Drept, Stiinte Sociale si Politice. In cadrul acestor facultati, exista urmatoarele specializari autorizate sa functioneze provizoriu: Marketing, Afaceri Internationale, Management, Economie Agroalimentara si a Mediului, Finante si Banci, Economia Comertului, Turismului Serviciilor si Managementul Calitatii, Informatica Economica, Contabilitate si Informatica de Gestiune, Inginerie si Management in Alimentatia Publica si Agroturism, Asistenta Sociala, Psihologie, Drept, Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar, Geografia Turismului, Administratie Publica.
Universitatea ,,Titu Maiorescu" din Targu Jiu din cadrul Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti este angajata in realizarea excelentei academice, atat prin activitatea didactica, cat si prin activitatea de cercetare stiintifica. Facultatea de Stiinte Economice Targu Jiu ofera programe academice de inalta calitate.Facultatea de Stiinte Economice isi asuma misiunea de a promova la nivel de excelenta dezvoltarea de competente culturale, educationale si de specialitate, bazate pe cunoastere inovatoare, invatare permanenta si interculturalitate. Realitatea a dovedit ca specializarile Facultatii de Stiinte Economice sunt imperios necesare tinand cont de faptul ca relansarea economica romaneasca si integrarea Romaniei in Uniunea Europeana necesita economisti pregatiti la cerintele actuale ale pietei muncii, capabili sa presteze lucrari de calitate in domeniile amintite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategia de Promovare a Facultatii de Economie Agroalimentara Si a Mediului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!